• İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Yeni Üyemiz: Ömer Umur

Yeni Üyemiz: Ömer Umur
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) yeni üyelerini tanıtıyor.

1385 numaralı üyemiz; Ömer Umur,

1982 yılında Trabzon’un Of ilçesinin Yarlı Köyünde dünyaya geldi. İlkokulu köyündeki Hasan Umur İlkokulunda, Ortaokul ve Lise eğitimini ise Ordu ilinde tamamladı. Üniversite eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Tarih Bölümünde 2002 yılında tamamladıktan sonra Erzurum Atatürk Üniversitesinde Tezsiz Yüksek Lisans Eğitimi aldı. Öğretmenliğe 2005 yılında Gaziantep Arif Nihat Asya Lisesinde başlayan yazar sırasıyla Zonguldak ve Ordu ilindeki değişik okullarda öğretmenlik yapan Umur, halen Ordu ili Altınordu ilçesindeki Başöğretmen Anadolu Lisesinde Tarih öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

Yazarımız Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Tarihi Anabilim Dalında başladığı Tezli Yüksek Lisans eğitimini 2016 yılında tamamlamış olup, akabinde Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünden 2020 yılında mezun olmuştur. Yazarımız halen İstanbul Üniversitesi AUZEF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 2. Sınıf öğrencisidir.

Ömer Umur,Trabzon ve Ordu’da bulunan bir çok sivil toplum kuruluşunda aktif görev almaktadır.

Yazarın, Devrek Gündem Gazetesi, Of Havadis Gazetesi ve Ordu Denge Gazetelerinde başta Tarih alanında olmak üzere köşe yazıları yayınlanmıştır. Alperen , Sungur, Edebice gibi dergilerde yazılar yazan yazar, “Küçük Irmak”(2015), ”Kozadaki Kelebek”(2016) ve “Mavi Kardelenin İzinde” (2017) kitaplarının kitap editörlüğünü de yapmıştır. Yazarımız “2023 Yolunda Türk Dili ve Kültürü Şöleni 1-2” isimli iki projenin de proje koordinatörlüğünü yürütmüştür.

Ömer Umur, Maarif Mektepleri yayınlarından çıkan Türk Siyasi Tarihinde Büyük Birlik Partisi isimli bir eseri, “Popüler Müziğin Gençliğin Hissiyatı Üzerine Tesiri” (1. Uluslararası Gençlik Kurultayı 2013-Eskişehir) adlı Tebliği ve “Sözleşmeli Öğretmen Olmak” ile “Ücretli Öğretmen Olmak” isimli yayınlanmış iki makalesi bulunmaktadır.

Umur, evli ve üç çocuk babasıdır.

Bu haber toplam 690 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim