• İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Yeni Üyemiz: Prof. Dr. Mustafa Yağbasan

Yeni Üyemiz: Prof. Dr. Mustafa Yağbasan
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) yeni üyelerini tanıtıyor.

1364 numaralı üyemiz; Prof. Dr. Mustafa Yağbasan,

1962 yılında Elazığ’da doğdu. Lise eğitiminden sonra Almanya’ya yerleşti. 1986 yılında yurda dönerek Atatürk Üniversitesi’nde lisans, Fırat Üniversitesi’nde yüksek lisans ve Hacettepe Üniversitesi’nde doktora eğitimini tamamladı. 2002 yılında Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne Yrd. Doç. Dr. olarak atandı ve uzun yıllar bu bölümün başkanlığını yürüttü. Üniversitedeki çalışma hayatı boyunca Dekan, Dekan Yardımcılığı, Yönetim Kurulu ve senato üyelikleri ile pek çok komisyonlarda ve projelerde yürütücülük görevlerini üstlendi. Almanya, Macaristan, Romanya, Rusya, İspanya, Yunanistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Singapur gibi ülkelerde kongrelere katıldı.

2009 yılında Doçent ve 2014 yılında Profesörlük unvanlarını alan Yağbasan Fırat Üniversitesinin yanı sıra Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde de görev yaptı. 2018 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından 6 ay süreyle Karlsruhe (Almanya) Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği görevine atandı. Saygın Bilimsel Dergilerde 100 aşkın makalesi ve kitapları yayınlanan Yağbasan halen Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde profesör kadrosunda görev yapmaktadır. Evli ve üç çocuk babası olan yazar ileri düzeyde Almanca bilmektedir.

Bu haber toplam 2294 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim