• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Yeni Üyemiz: Zeliha Tekin

Yeni Üyemiz: Zeliha Tekin
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) yeni üyelerini tanıtıyor.

1360 numaralı üyemiz Doç. Dr. Zeliha Tekin, 1976 yılında İstanbul’da doğmuştur. Sırasıyla, Pazarlama, Sosyal Bilimler; İşletme ve Psikoloji Yandal (Burslu) bölümlerinden mezun olmuştur. 2008 yılında Haliç Üniversitesi’nde İşletme Tezli Yüksek Lisans programını tamamlamıştır. 2013 senesinde Haliç Üniversitesinde İşletme doktora programına başlamış ve 2015 yılında 2214 TÜBİTAK Doktora Sırası Araştırma Bursunu kazanarak İngiltere’de Manchester Üniversitesi’nde inovasyon ve bilgi yönetimi üzerine araştırmalar yapmış, 2016’da Türkiye’ye dönmüş, doktorasını bitirmiş ve aynı yıl Muş Alparslan Üniversitesi’nde çalışmaya başlamıştır. 2017 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 81 İle 81 Akademik Danışman Programı kapsamında Muş Ticaret ve Sanayi Odasının Akademik Danışmanlığını yürütmüş yine aynı kapsamda “Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Tabanlı Türkiye Sanayi Envanteri Bilgi Sisteminin Oluşturulması” projesinde araştırmacı olarak yer almıştır. 2017 yılında ayrıca “Muş İlinin Kadın Girişimci Potansiyelinin İncelenmesi” adlı bilimsel araştırma projesinin yürütücülüğünü yapmıştır. 2018’de Kariyer Merkezi Kurucu Müdürlüğüne, 2021’de İ.İ.B.F Dekan Yardımcılığı görevlerine atanmıştır ve halen bu görevleri sürdürmektedir. Dr. Tekin, 2019 yılında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Kamu-Üniversite-Sanayi-İşbirliği (KÜSİ) Çalışma Grubu üyesi olarak seçilmiş ve KÜSİ Muş İl temsilciliği yapmıştır. Dr. Tekin, 2020 yılında Türkiye Üniversite Liderlik İyileştirme Programı (TULİP) bünyesindeki 81 ilden başvurunun yapıldığı Yükseköğretimde Kadın Liderliğini Geliştirme ve Güçlendirme Eğitim ve Mentorlük Programına seçilerek Muş Alparslan Üniversitesini temsil etmiştir.

Doç. Zeliha Tekin’in inovasyon, Endüstri 4.0, küresel iklim değişikli, işletmelerde enerji verimliliği, girişimcilik, etik, kariyer yönetimi, zaman yönetimi konularında pek çok akademik çalışması (kitap bölümü, makale, bildiri) bulunmaktadır. Doçent Tekin ayrıca Yaratıcı Girişimcilik Eğitim Programının Türkiye’deki sertifikalı eğitmenleri arasındadır.

İstanbul Üniversitesi (AUZEF) Tarih bölümünde okumakta olan Tekin, başta Göl Dergisi olmak üzere Memleket Havadis ve Başkent Haber Gazetelerinde yazdığı makalelerle tanınmaktadır.

Yayımlanmış Eserler

Şiire Yön Verem Akademisyen Şairler (Şiirler)

Başarı Perspektifinden Masallarla Kariyer ve Girişimcilik Yolculuğu (Kişisel Gelişim)

İş ve İşletme Etiği (Araştırma)

İşletme, Ekonomi ve Siyaset Bağlamında Yönetim (Araştırma)

İşletmelerde Bilgi, İnovasyon ve Yeni Ürün Geliştirme Yönetimi (Araştırma)

Bu haber toplam 1120 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim