Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları ödüllerini Sakarya’da aldı

Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları ödüllerini Sakarya’da aldı

Sakarya’nın ev sahipliği yaptığı ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen ‘Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları’ ödül töreninde edebiyatın ve sanatın 29 farklı dalında değerlendirilen ödüller sahiplerini buldu. Başkan Ekrem Yüce, “1981’den bu yana düzenlenen böylesi köklü bir ödül törenine ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Yazarlar Birliği’nin düzenlediği ‘Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları’ ödül törenine ev sahipliği yaptı. 29 dalda edebiyatta ve sanatta yılın isimlerinin ödüllerini aldığı törende konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Fikirlerimizi çekinmeden, üşenmeden, yorulmadan eylemsele faaliyete geçirmeliyiz ki kalıcı olabilsinler” dedi. Başkan Yüce, ödül alan isimleri tek tek tebrik ederek başarılarının devamlarını diledi.

Çok sayıda davetli yer aldı

AKM’de gerçekleştirilen ödül törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin yanı sıra Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Kurucu ve Şeref Başkanı Mehmet Doğan, İl Kültür Müdürü Süleyman Acar ile birlikte ülkemizin farklı şehirlerinde yaşayan şairler, yazarlar, sanatçılar, gazeteciler, sinemacılar ve televizyoncular katıldı. Fikir dalında ödül alan Taşkın Tuna’ya ve Araştırma alanında ödül alan Mustafa Çıba’ya ödüllerini Başkan Yüce takdim etti. Ödül töreni TYB tanıtım videosu ile başlarken protokol konuşmaları, ödül ve plaket takdimlerinin ardından toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Kültür dostu şehir: Sakarya

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “Sadece ülkemizin değil coğrafyamızın en değerli ödül değerlendirme çalışmasını gerçekleştiriyoruz. 1981 yılından beri düzenlenen bu çalışma artık ülkemizde önem verilen bir çalışma haline gelmiştir. Türk edebiyatımıza çok önemli eserleri miras bırakan kültür elçilerimiz ilk ödüllerini Türkiye Yazarlar Birliği tarafından almıştır. Sakarya şubemiz Fahri Tuna abimiz öncülüğünde mekânsız olarak çok başarılı bir şekilde çalışmalarına devam etmektedir. Kültür dostu Başkan Ekrem Yüce’de yazarlar birliğine her zaman destek olmuştur. Bizlere bugün ev sahipliği yaptığı içinde müteşekkiriz. Tüm ödül alan şairlerimizi sanatçılarımızı gönülden kutluyorum. Bu ödüller ileride daha büyük daha güzel eserlerin gelmesi için bir teşvik olacaktır” dedi.

Devamı: https://t54.com.tr/haber/14877651/yilin-yazar-fikir-adami-ve-sanatcilari-odullerini-sakaryada-aldi

Bu haber toplam 243 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim