• İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Yunus Emre Altuntaş: Ramazan’da Ne okumalı?

Yunus Emre Altuntaş: Ramazan’da Ne okumalı?

Ramazan için pek çok tanımlama yapılır. Rahmet ayı, Kuran ayı, şükür ayı, yardımlaşma ayı, tövbe ayı, tezkiye ayı bu adlandırmalardan sadece birkaçıdır. Biz tüm bu tanımları “muhasebe ayı” şeklinde özetleyebiliriz. 

Kuran-ı Kerim’de ismi anılan tek ay olmasının yanı sıra bu ayın en kutlu gecesi olan Kadir gecesi de müstakil bir surede “bin aydan hayırlı gece” olarak müjdelenir. Ramazanın insanı muhasebeye davet eden çağrısı bu müjde ile bütünleşir. 

Rabbimiz tüm kullarına bu kapıyı işaret etmekle, benzersiz bir fırsat sunmakla rahmetinin engin sularını adeta önümüze serer. Lakin kalp gözü kapalı olanlar için önünden akan nehre rağmen susuzluktan yitip gitmek de vardır. Rabbim cümlemizi rahmetinin tecellisinden nasipdar olan kullarından eylesin. 

Yüce Rabbimiz Kuran’da kullarına şöyle sesleniyor: “Ben cinleri ve insanları, bana kulluk etsinler diye yarattım.” Bir kudsi hadiste ise bu ayeti tamamlayacak şekilde “Ben gizli bir hazine idim, bilinmek istedim.” buyuruyor. Dolayısıyla hakkıyla kulluk edebilmenin yolu Rabbimizi bilmekten yani okumaktan geçiyor. 

Bu ilahi emrin sırrına eren milletimizin ekserisi Ramazan ayında Kuran’a yönelir, mukabele halkalarında iftarı beklerler. Hz. Peygamber’in(sav) bu kutlu ayı nasıl değerlendirdiğini öğrenmek için hadis kitaplarına yönelirler. Sahabe-i Kiram’ın hayatını daha yakından tanıyarak Asr-ı Saadet’in o eşsiz iklimini bir nebze olsun hanelerine misafir etmek isterler. Geçmiş zamanların ramazan geleneklerini hatırlamak için her biri manevi pınar olan kitapların sesine kulak verirler.  

Devamı: https://www.maarifinsesi.com/ramazanda-ne-okumali/

Bu haber toplam 222 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim