• İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Abdülkadir Özkan: Rusya, Esad ve Hafter’i engelleyemiyor mu?

Abdülkadir Özkan: Rusya, Esad ve Hafter’i engelleyemiyor mu?
Güya Türkiye ve Rusya, Suriye ve Libya’da çatışmaları engellemek için ortak bir karar aldılar ve bu kararlarını Esad ve Hafter’e bildirdiler.

Alınan karar gereği Suriye’de Esad, Libya’da Hafter Rusya tarafından silah bırakmaya ikna edilecek, ikna edilemezse zorlanacaktı. Ancak, aradan geçen bunca zamana rağmen bırakın çatışmaların durdurulmasını, Suriye ve Libya’da barışın sağlanmasını saldırı ve katliamlar eskiye göre daha da hız kazandı. Böyle bir ateşkes çağrısında bulunulmasaydı sanki daha az kan akacaktı gibi bir görüntü ortaya çıktı. Hemen belirteyim ki, Türkiye Suriye başta olmak üzere çatışmaların son bulmasını, artık kan akmamasını samimiyetle isteyen taraf. Zaten bu yaklaşımı sebebiyle Rusya ile görüşerek ortak bir kararla taraflara ateşkes çağrısında bulunuldu. Ancak ateşkes kararı ve çağrısının ardından Rusya birlikte hareket ettiği Esad ve Hafter’e yönelik hiçbir tepkide ve uyarıda bulunmadı. Aksine çatışmalar şiddetlendi, akan kan arttı. Suriye’den ülkemize yönelik göç hızlandı, insanlar adeta bataklığa dönmüş alanlarda hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Kısacası görünen o ki, Rusya, Suriye ve Libya’da akan kandan rahatsız değil. Eğer öyle olmasaydı Rusya Hafter saflarında çatışan Rus paralı askerleri geri çeker, Suriye’de Rus savaş uçakları Esad birlikleri ile sivillere bomba yağdırmazdı.

Bu haber toplam 329 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim