• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Abdülkadir Özkan: Yeni operasyon planı yok mu?

Abdülkadir Özkan: Yeni operasyon planı yok mu?
Güvenli bölge olarak belirlenen alandan ABD ve Rusya teröristleri çekmediği ya da teröristler çekilmediği takdirde Barış Pınarı Harekâtı’nın yeniden başlatılacağı başta Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu olmak üzere yetkili ağızlardan sıkça tekrarlanıyor.

ABD ve Rusya ile varılan mutabakat gereği böyle bir açıklama yapmaya gerek duyulmadan şartlar yerine getirilmediği takdirde ikinci harekâtın başlaması gayet doğal bir hareket olur. Ne var ki, gazetelere yansıyan bir habere göre Rusya Dışişleri Başkanı Lavrov, “Türkiye’nin yeni operasyon planı yok” demiş. Hatta, “Türkiye bize güvence verdi” demeyi de ihmal etmemiş. Görünen o ki, ABD ve Rusya Türkiye’ye verdikleri sözü unuttukları gibi, bu sözü unutmalarına gerekçe olarak Türkiye’yi gösteriyorlar.

Lavrov böyle bir açıklama yapmaya neden gerek duymuştur? Gerçekten Türkiye ikinci bir harekât yapmama güvencesi vermiş midir? Bu sorulara ezbere cevap vermeden bu konuda Türkiye’nin gerekli açıklamayı yapmasını beklemek gerekir. Ancak, başından beri sıkça dile getirdiğim bir hususu bir kez daha vurgulamakta yarar görüyorum. Buna geçmeden Lavrov’un açıklamasından kısa bir alıntıyı aktarmakta yarar var:

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/3384048/abdulkadir-ozkan/yeni-operasyon-plani-yok-mu

Bu haber toplam 333 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim