• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Abir En Nahas: Cemal Kaşıkçı… Zalim bir dünyada cesur bir kalem

Abir En Nahas: Cemal Kaşıkçı… Zalim bir dünyada cesur bir kalem
Basın yayın organlarında Suudi Arabistan vatandaşı ünlü gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın akıbetine dair yer alanlar bize diğer kalem erbabının başına gelen benzer acı olayları hatırlattı.

Üstad İbrahim Karagül’ün de son makalesinde ifade ettiği gibi MOSSAD gibi dünya çapındaki teşkilatlar eliyle işlenen benzer cinayetler var. Zaten Ortadoğu coğrafyası bu tür suikastları rahatlıkla işleyecek kapasitede rejimler ve örgütlerle dolu.
Cemal Kaşıkçı nasıl biriydi? İslamcı değildi, liberal de sayılmazdı. Herhangi bir siyasi kimliği taşıdığı söylenemezdi. Bir cemaat mensubu olarak da görülemezdi. Onun için “vatansever bir adam” demek mümkündü. Ülkesine âşık bir adam olarak yapılan yanlışları eleştiriyordu. Bu eleştirileri yapan bir adam olarak fazla bilinir olması, sesinin dünya kamuoyunda duyuluyor olması Suud yönetimi nezdinde onu tehlikeli birisi yapmıştı. Washington Post gibi dünyaca meşhur bir gazetede yazıyordu.
Aslında ülkeyi yönetenlere çok yakın bir isimdi. En azından Muhammed bin Selman veliaht olana dek öyle olduğu herkesin malumu. Onu kamuoyunda bilinir, sözüne dikkat edilir kılan, kalemi ve eleştiri gücünün yanı sıra kurduğu ilişkiler ağıydı. Yazdıklarına bakıldığında ülkesine karşı girişilen her teşebbüse cesaretle tepki verdiği görülüyordu. Cesur bir kalem olarak pek çok insanı etkilediği su götürmez bir gerçekti.
Gözümüzün önünde cereyan eden şey, kuşaklar boyu bilinen o hikâyenin devamı. Cesur kalem sahibi gerçeklerden taviz vermez ve sonunda zalim yönetim tarafından suikasta uğrar. Adı baskıya boyun eğmeyen o direnişçilerin, şehitlerin listesine yazılarak ölümsüzleşir.
Kaşıkçı, ailesinden, sevdiklerinden uzakta tek başına yaşamaya razı oldu. Kalemine, vicdanına, kendi onuruna ihanet etmektense ülkesinden uzaklaşmayı, sürgün hayatını tercih etti. Özgürlüğünden taviz vermedi. Bu cesur tavrıyla dünya medyasının, kanaat önderlerinin, sıradan insanların, herkesin takdirini kazandı.

Devamı: http://www.gercekhayat.com.tr/yazarlar/cemal-kasikci-zalim-bir-dunyada-cesur-bir-kalem/

Bu haber toplam 575 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim