• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Adnan Öksüz: Ruşen Gezici’nin oğlu anlattı

Adnan Öksüz: Ruşen Gezici’nin oğlu anlattı
Milli Görüş Lideri, Refah-Yol Hükümeti Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yakın çalışma arkadaşlarından Prof. Dr. Ruşen Gezici Hakk’ın rahmetine kavuştu. Kimdi, Ruşen Gezici, nasıl biriydi? Oğlu Bahadır Gezici ile konuştum. Şunları anlattı;

* “Bazı insanlar vardır, dünya hayatında silinmez izler bırakır ardında, gök kubbede tınısı hiç bitmeyecek hoş bir seda gibi çınlar durur kulaklarımızda…”

* “Sevgili babam Ruşen Gezici’nin mütevaziliği ve içindeki bitmek tükenmek bilmeyen çalışma ve üretme azmi en öne çıkan meziyetleri olmuştur, biz evlatları için.”

* “Hayatı boyunca mal mülk mevki düşünmeden ve önemsemeden çalıştığı, ürettiği projeleriyle hatırlayacağız hep.”

* “Merhum babam, ön planda olmayı sevmezdi. Milletvekilliği ve bakanlık koltuklarını reddetti ama hep eli Türk sanayisinin üzerindeydi.”

* “Babam, fikirleri ve geleceği okuyabilen o aklı ile birçok kalkınma sanayi yatırımının neferlerinden olmuştur.”

* “Mekânın cennet olsun sevgili babamız... Evlatların olarak gururla hatıralarını yaşatacağız Allah’ın (c.c.) izniyle. Her ne kadar senin boşluğunu dolduramasak da…”

 

AHLÂKI, MÜHENDİSLİĞİ, İDEALİST UMUTLARI İLE RUŞEN GEZİCİ

Prof. Dr. Ruşen Gezici…

* Yüksek Makine Mühendisi…

* Ahlâkı, mühendisliği, asla tükenmeyen idealist umutları ve azmi ile hayatına dokunduğu binlerce kişiye rol model oldu…

* Birçok noktada Milli Görüş Lideri Erbakan Hocayla yolları kesişti; Erbakan Hoca İstanbul Erkek Lisesi’ni 1943 yılında birincilikle bitirirken, Ruşen Gezici İstanbul Erkek Lisesi’nden 1950’de mezun oldu. Erbakan Hoca gibi Ruşen Gezici de İTÜ Makine Fakültesi’nde yüksek tahsiline başladı. Erbakan, İTÜ Makine Fakültesi’nden üstün başarı ile 1948’de mezun olurken, Ruşen Gezici 1955’de aynı bölümü Yüksek Makine Mühendisi olarak bitirdi.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/2932247/adnan-oksuz/rusen-gezicinin-oglu-anlatti

Bu haber toplam 528 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim