• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Ahmet Dur: İlmin Vücuda Bürünmüş Hali: İsmail Saib Sencer

Ahmet Dur: İlmin Vücuda Bürünmüş Hali: İsmail Saib Sencer
Maaşını kedilerle, deli ve meczuplarla bölüşenİlmin Vücuda Bürünmüş Hali: İsmail Saib Sencer

Üç yıldır Ramazan ayında Beyazıt Meydanında; Türkiye Diyanet Vakfı, ESKADER, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliği ile düzenlenen “Türkiye Kitap ve Kültür Fuarının” Medya ve Kurumsal İlişkiler Koordinatörlüğünü yürütüyorum. Bu kapsamlı organizasyon ramazanın ilk gününden Kadir Gecesi akşamına kadar 26 gün devam ediyor. Etkinlikler arasında en feyz aldığımda “Beyazıt Ramazan Sohbetleridir.”  Artık geleneksel hale gelen bu sohbet programlarında bir birinden değerli isimler konuşmacı olarak katılıyor.

Beyazıt Ramazan Sohbetleri, yıllardır Beyazıt Devlet Kütüphanesinde gerçekleştiriliyor.

Beyazıt Devlet Kütüphanesi deyince de akla ayaklı kütüphane diye adlandırılan ve kütüphanenin 42 yıl boyunca müdürlüğünü yapan İsmail Saib Sencer hoca geliyor. Filmlere, araştırmacılara konu olacak bir hayatı var Sencer hocanın.

Sevgili yazar arkadaşımız Zafer Bilgi, Sencer hocayla ilgili uzun süredir yaptığı araştırmayı kitaplaştırdı ve Mihrabad Yayınevinden çıkarttı. Kitabı temin ederek okumanızı tavsiye ediyorum.  

Abdülbaki Gölpınarlı bakın onun için ne diyor: “Gazali kadar mütekellim, Fahreddin Razi kadar müfesir, Buhari kadar mühaddis, İbni Sina kadar hekim, Muhyiddin Arabi kadar alim, Mevlana kadar aşık, Hacı Bayram kadar vakıf, Kınalızade kadar zi-fünun bir zat idi”

Devamı: http://www.yenisoz.com.tr/ilmin-vucuda-burunmus-hali-ismail-saib-sencer-makale-22941

Bu haber toplam 770 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim