• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Ahmet Şahiner'den: Eylülde Soldu Bu Çiçekler

Ahmet Şahiner'den: Eylülde Soldu Bu Çiçekler
Çiçek kendi toprağından gıdasını, kendi özünden rengini ve kokusunu alır

Kuşlar özgürlüğü gökyüzüne doğru kanat çırptığında hisseder. İnsan ürettikçe, sevgi emekle yoğruldukça, hayat kurduğunuz dostluklarla önem kazanır.

Yazar, çizer ve sanatçı kişi paylaşımı en üst derecede gerçekleştiren kişidir. Eylemleri toplumsal çıkara katkı koyar, bu katkı onun değerini toplumunun gözünde yüceltir. Düşün ve sanat alanında bencillik hastalık demektir. Sorun demektir.   

Bu sayımızda Düşün Sanat alanında öykü, şiir ve roman tarzına emek koymuş, ürünler vermiş bir yazarı, Mahir ADIBEŞ’ i tanıtacağız.

Mahir ADIBEŞ 1964 yılında Bayburt’ta doğar. İlk ve ortaokulu doğduğu ilde tamamlayan Adıbeş, 1984 yılında Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun olur. 1996 yılında Viroloji dalında mastır yapar. Aynı yıl içerisinde ‘şap hastalığı ile mücadele’ konulu araştırmasını kaleme alır(1997). Araştırmalara merak salmıştır. Ekonomik bir araştırma olan ‘Türkiye’de şap hastalığı tiplerinin dağılımı’ çalışması bu yıllara rastlar.(1998)

Köy işleri Bakanlığı şap enstitüsü müdür yardımcılığı, Tahaffuzhane ve Gümrük Veteriner Müdürlüğü İzmir müdür yardımcılığı, İzmir Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürlüğünde Müdür yardımcılığı gibi görevler üstlenen Mahir Adıbeş çalışma hayatın yoğunluğunu sanki yazın dünyasında sürdürmüş gibidir.

Hayattan edindiği çeşitli deneyimleri ve yaşanmışlıkları Karadeniz insanının sıcak ve samimi dünyası içinde yoğurarak halkına sunar. İlk kez ‘GECEDE SIR OLDU’ öykü kitabıyla okuyucusunun karşısına çıkar. Yıl 1995 tir. Kitap üç baskı yapar. Öykücülüğü onu umutlandırır. 1997’ de ‘MERHAMET GÖLGELERİ’ni yazar. Onu ‘YARENİM VAR YILDIZLARDAN’ öykü kitabı takip eder. Kendi dil ve anlatım tarzını yakalamaya çalışmaktadır. 2009’ da ‘TAŞ USTALARI’ öykü kitabı gündeme gelir.

Bu arada çocukları da ihmal etmez Mahir ADIBEŞ. ‘Yaz çobanı’,’Taşa vurulan mühür’,’Taşa verilen görev’,’Taşa atılan imza’,Taş oyuncaklar’,’Tilki ile yılan ‘isimli çocuk kitapları kaleme alır.

Uzun hikayeciliği dikkat çekmesine karşın romana yönelen Adıbeş, ‘Ateşle Dans’ romanıyla Tuzla Belediyesi roman ödülünü kazanır.’ VELİAHT’ romanı ise Tanpınar roman yarışmasında ikinciliğe değer görülür. ‘Eşekler Kasabası’ romanını 12 Eylül darbesinde halka çektirilen zulmü anlatan ‘O EYLÜLDE SOLDU BU ÇİÇEKLER ‘ takip eder. Yazarlık yoluna dev adımlarla devam eden Mahir ADIBEŞ, Türkiye Yazarlar Birliği yönetim kurulu üyesi, çocuk edebiyatçıları Birliği kurucu ve yönetim kurulu üyesi, Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı üyesi, Türk Veteriner Hekimleri Vakfı üyesi, (DÜNYOK- Dünya Yoksullarına Yardım ve Sosyal Dayanışma Derneği üyesi, İzmir TYB şubesi kurucu üyesi olarak etkinliklerini sürdürmektedir.

Işığın Kaynağı Dergisi, 1. Sayı, eylül, ekim 2014

Bu haber toplam 511 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim