• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Ahmet Türk'ten: Korunmasız Bırakılan Korucular

Ahmet Türk'ten: Korunmasız Bırakılan Korucular
Gerek egemenlik haklarımıza, gerekse ülke güvenliğine verdiği ağır hasarların sorumluluğunu kimsenin üstlenmek istemediği için ve şu günlerde almaza yatılan “Çözüm Süreci” bedel ödetmeye devam ediyor!

Gerek egemenlik haklarımıza, gerekse ülke güvenliğine verdiği ağır hasarların sorumluluğunu kimsenin üstlenmek istemediği için ve şu günlerde almaza yatılan “Çözüm Süreci” bedel ödetmeye devam ediyor! Çözüm Süreci işletildiğinden beri, hiçbir terör örgütü mensubunun zarar görmemesine rağmen, yıllarca Mehmetçikle sırt sırta, omuz omuza bölücü terörle mücadele eden ‘geçici köy korucuları’mız ardı ardına cinayetlere kurban giderek şehit edilmektedir… 

65 bin köy korucusunun çoğu pkk tarafından infaz listesine alındı. Tek tek katlediliyorlar. Korucu cenazeleri Batı’ya gelmediği için ve anaların gözyaşının dindiği iddiasına halel getirilmemesi için kimseden ses çıkmıyor! 

İşin acı yanı, TBMM’de de gündeme gelen pkk katillerin elindeki infaz edilecekler listesinden Jandarma ve MİT’in haberi olmasına rağmen herhangi bir tedbir alınmayışıdır!

En son önceki gün; Eruh'ta ziyaretlerde bulunan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal'ı köyünde ağırlayan ve bölgede terörle mücadelede önemli katkısı olanların başında gelen Muhtar Mustafa Turhan şehit edilmiştir. Bu olay aynı zamanda 7 Haziran seçiminin hemen öncesinde vatandaşa korku salan pkk’nın gözdağı diğer muhtar korucu ve vatandaşlara verdiği gözdağı cinayetidir!

Devletin ulaşmakta zorlandığı bölgelere çekinmeden ayak basarak yıllarca devleti temsil eden, askerle birlikte gece gündüz demeden teröristlere karşı korkusuzca duran ve son 30 yıldır 1500 şehit, Çözüm Süreci’nin sadece son bir senesinde 11 şehit veren korucular, bugünlerde maalesef terör örgünün insafına terk edilmiştir! 

Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde oluşturulan ve bugün bazı araştırmacılar tarafından “Hamidiye Alayları” ile ilintilendirilen, sadece bizde değil, Doğu ülkelerinin birçoğunda başka isimler altında “özel kolluk” olarak oluşturulan “Koruculuk Sistemi” Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde “düzensiz yardımcı kuvvetler” olarak ciddi görevler üstlenmiştir.

Köy Korucuları’nın güçlü oldukları ve iyi motive edildikleri yerlerde ciddi kuvvet tasarrufu sağlamış ve operasyonların etkinliğini arttırmıştır. Korucuların bölgesel anlamdaki bilgilerinden, güvenlik faaliyetlerinde etkin olarak istifade edilmiş, güvenlik güçlerinin bölgeye adaptasyonunu kolaylaştırmış ve taktik uyum süreçlerini yerel anlamda kısaltmıştır.

Bunun dışında, güya Kürt haklarının savunucusu olduklarını iddia eden bir terör örgütüne karşı Kürtlerden oluşan korucuların varlığı en çok pkk’yı rahatsız etmiştir. Bu durum aynı zamanda Türkiye’nin terörle mücadeledeki haklılığına mesnet teşkil eden bir başına önemli öğe olarak, uluslararası platformda ön plana çıkmıştır. 

Bu yüzdendir ki, genelde korucular ve koruculuk sistemi misyonu ve fonksiyonunu yıpratmak amaçlı propaganda faaliyetleri ve algı yönetimlerine kurban edilir ülkemizde… Korucular;  bölücüleri ve teröristleri her daim “aktivist” ve “barış kelebeği” olarak niteleyen belirli çevrelerce, “sürekli” mer’i mevzuata aykırı hareket eden ve güvenlik etiği dışında faaliyetlerde bulunan insanlar topluluğu olarak lanse edilir. Her yapılanma da, bulunduğu görevi ve yetkilerini suiistimal eden çürük elmalar olduğu gibi “geçici köy korucuları” içinde de olmuştur. Genellemek yanlıştır. Hem bu tür dış müdahaleye ve dejenerasyona açık oluşumlarda bu çeşit suiistimal ve aksaklıkların yaşanmasının tabii olması izahtan varestedir.

Devamı için: http://www.gazetevahdet.com/korunmasiz-birakilan-korucular-1953yy.htm

Bu haber toplam 467 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim