• İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Ahmet Varol: Abbas’ın işgal yönetimiyle anlaşmaları askıya alması

Ahmet Varol: Abbas’ın işgal yönetimiyle anlaşmaları askıya alması

Filistin’de gündelik hale gelen baskınlar, tutuklamalar, Mescidi Aksa baskınları, işgalci askerlerin veya sivil görünümlü yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik saldırıları gibi olayların yanı sıra son günlerde diğer bazı önemli olaylar da yaşanıyor.

İşgal güçleri Kudüs’ün doğusundaki Sur Bahir köyündeki Vadi’l-Hıms Mahallesi’nde 100 daireden oluşan 16 binayı yıktı. Bu binaların yıkılması sebebiyle de en az yüz aile ve bu aileleri oluşturan dört yüze yakın insan evsiz kaldı. İşgal rejimi Kudüs’te ve Batı Yaka bölgesinde yıkım ve yahudileştirme faaliyetini buraları işgal ettiği tarihten bu yana sürdürüyor. Ancak genellikle birer ikişer veya birkaç bina yıkarak tasfiye işlemini geniş zamana yaymayı tercih ediyordu. Ama bu kez çok sayıda bina ve daireyi bir kerede yıkma cesareti gösterdi ki bunda da tahmin ediyoruz Arap dünyasındaki dikta rejimlerinin işgal rejimine verdikleri desteğin kazandırdığı cüretin önemli rolü var. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/abbasin-isgal-yonetimiyle-anlasmalari-askiya-almasi-29238.html

Bu haber toplam 363 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim