• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Ahmet Varol: Muhammed Mursi

Ahmet Varol: Muhammed Mursi

Muhammed Mursi, makam ve mevki elde etmek amacıyla değil kendisinden gerçekten çok zor bir dönemde zor bir görevi ve sorumluluğu yerine getirmesi istendiği için cumhurbaşkanlığına aday olmuştu. 

Mısır’da dikta rejimine karşı gerçekleştirilen halk ayaklanması zafer kazanmış ama başta ordu, polis teşkilatı ve yargı mekanizması olmak üzere devletin önemli kurumlarında yine dikta rejiminin kalıntıları kontrolü ellerinde tutuyorlardı. Bunlara Mısır halkı ‘fulul’ yani ‘eski rejim kalıntıları’ adını veriyordu. Mursi’den işte bu ‘fulul’ olarak nitelendirilenlerin hâlâ devletin en önemli kurumlarında kontrolü elde tutmaya devam ettikleri bir süreçte köklü bir değişiklik gerçekleştirmek amacıyla zor bir sorumluluğu yüklenmesi istendiği için cumhurbaşkanlığına aday oldu. Birçokları buna cesaret edememişti. Onun azmi, kararlılığı ve gayretliliği bilindiği için böyle ağır bir sorumluluğa en uygun adayın o olabileceği düşünüldü ve kendisinden geçiş sürecinde cumhurbaşkanlığı görevine aday olması istendi. O da gerçekte makam, mevki, şöhret hırsıyla değil zor bir sorumluluğun yerine getirilmesi için birinin elini taşın altına koyması gerektiğini düşündüğü ve buna kendisinin uygun görüldüğünü gördüğü için aday oldu. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/muhammed-mursi-28864.html

Bu haber toplam 333 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim