• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Ahmet Varol: Tahmin mi temenni mi?

Ahmet Varol: Tahmin mi temenni mi?
Bir Rus uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye’de muhtelif yayın organları, Rusya’nın ve bu ülkenin başındaki Putin’in böyle bir olay karşısında sessiz kalmayacağı, bunun mutlaka bir bedelinin olacağı yönünde yoğun haberler ve yorumlar yayınladı.

Rusya ve bölgenin kabadayısı Putin böyle bir olay karşısında elbette sessiz kalacak değildi. Bunu, Türkiye sınırlarını ihlal eden Rus uçağını on kez uyardıktan sonra düşürme kararı verenler de mutlaka tahmin etmişlerdir. Fakat Türkiye’nin düşürme kararı verme cesareti göstermesinin tek sebebi kendisinin haklı Türkiye hava sahasını ihlal eden Rusya’nın ise suçlu, bunun da belgeleriyle ispatının mümkün olmasıdır. 

Bazılarına göre, Rusya’nın güçlü ve küresel emperyalizmin doğu kanadını oluşturuyor olması sebebiyle Türkiye’nin haklı olmasına rağmen sessiz kalması gerekiyordu. Zaten, uçağın hava sahasını ihlal etmesindeki ve tüm uyarılara rağmen kalmaya devam etmesindeki amacı da Suriye’deki vahşi saldırılarını sürdürürken Türkiye hava sahasını rahatça kullanabilme konusunda strateji belirlemek ve bu ülke askerinin fiili tepki göstermesi ihtimalinin bulunmadığı konusundaki varsayımlarına kesinlik kazandırmak, bu konudaki tereddütlerini tamamen ortadan kaldırmaktı. Eğer böyle bir şey gerçekleşseydi işgalci Rus uçakları belki önümüzdeki dönemde saldırı manevralarında Türkiye hava sahasına istedikleri gibi girecek, pilotlar hiçbir tereddüt yaşamadan sınıra yakın bölgeleri hedef alan saldırılarında geniş açıları kullanacaklardı. 

Devamı: http://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/tahmin-mi-temenni-mi-12852.html

Bu haber toplam 403 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim