• İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Ahmet Varol'dan: Yeniden ısıtılan Ermeni meselesi

Ahmet Varol'dan: Yeniden ısıtılan Ermeni meselesi
Kendilerinin katliam sicilleri son derece kabarık olan küresel güçler aynı zamanda her zaman üste çıkmanın araçlarını ve gerekçelerini ellerinde tutmanın çabası içindedirler.

Kendilerinin katliam sicilleri son derece kabarık olan küresel güçler aynı zamanda her zaman üste çıkmanın araçlarını ve gerekçelerini ellerinde tutmanın çabası içindedirler. Onların amacı hukukun icrasını sağlamak olsaydı önce kendilerini sorgulamaları gerekirdi. Onların vahşi katliamlarını, soykırımlarını ve yıkımlarını bütün dünya biliyor. Fakat onlar için önemli olan hukukun icrası değil politik baskıda kullanılacak araçların elden çıkmamasını sağlamaktır. 

Amaç hukukun icrası olsa bunu politik organların değil hukuk kurumlarının, inandırıcılık ve güvenilirlik ilkelerine göre bilimsel yöntemlerle yapmaları gerekir. Böyle bir araştırma ve sorgulama yapılacak olsa Türkiye’deki Ermeni meselesinin tek yönlü değil iki taraflı bir mesele olduğunu, haksızlığa uğratıldıklarını söyleyenlerin kendilerinin de suçtan beri olmadıklarını özellikle de savaş şartlarında işgalcilerle işbirliğinin tahrikçi yönünün toplum psikoloji açısından göz önünde bulundurulmasının ve hukuki boyutunun bu yönden de ele alınmasının zorunlu olacağını göreceklerdir. 

Bu açılardan bakıldığında genel çerçevede kendi suç dosyaları oldukça kabarık güçlerin, adalet ve hukuk peşine düştüklerini iddia etmelerinin inandırıcı olamayacağı, önce kendi zulümlerinin hesabını vermeleri gerektiği insaf sahibi bir kimsenin itiraf etmesi gereken gerçektir. Özel anlamda da suçlamaya konu edilen olaylarda iki taraflı hesap var ve haksızlığa uğratıldıkları söylenenler hakkında aynı zamanda şikâyetler, bu şikayetlerin de tanıkları, belgeleri ve dayanakları var. Dolayısıyla bu olaylar sadece tek tarafın penceresinden ve onun bakış açısıyla sonuca bağlanırsa hukuk mantığına tamamen ters hareket edilmiş olur. 

Ancak her yıl olduğu gibi bu yıl da meselenin tamamen siyasi amaçlarla ve Türkiye’nin uluslararası platformda köşeye sıkıştırılması, hareket alanının daraltılması amacıyla yeniden ısıtılıp masaya konduğu anlaşılıyor. 

Devamı için: http://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ahmet-varol/yeniden-isitilan-ermeni-meselesi-10348.html

Bu haber toplam 390 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim