• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Akif Emre'den: Yemen’de mezhepçilik görünümlü oyun!

Akif Emre'den: Yemen’de mezhepçilik görünümlü oyun!
Bir kez daha içimizdeki cahiliye heyecanı kabardı. Sekter, etnik ya da ulusal aidiyet; İslami ve insani ölçülerin, adaletin, hakikatin yerine ikame edildikçe vicdanlarımız, adalet duygumuz, İslami bakışımız stratejik hesapların kurbanı olmaya devam edecek

Öfke ve hamasetle ilkesel esasları göz ardı edip güncel ve politik çıkarları öne çıkaran medyatik algının esiri oldukça kazananı olamayan bir boğuşmaya itilmek isteniyoruz. İnsanlar en hassas ve zaaf içeren duygularından yakalanıyor ve hakikat kurban ediliyor. Bundan sonra kan dökülmesi kolaylaşıyor.
Bugün keskin, iri kelimelerle düşman icat eden manşetlerin, yazarların aksine biraz tarihe göz atmak bile ne yaman çelişkilerin yaşandığını, hamaset ve kutsallar adına hakikatin karartıldığını gösterir.
Yemen Osmanlı döneminde de yaman isyanların coğrafyasıdır; Batılı emperyalistlerin erken dönem el attıkları ve stratejik hesapların döndüğü bir bölgedir. Stratejik konumu bir yana bölgenin parçalı aşiret yapısı ve mezhebi farklılıkları bu kışkırtmalara çok müsaitti... Ve bugün de hala bu unsurlar çatışmanın karakterini belirliyor.

Devamı için: http://www.yenisafak.com.tr/yazarlar/nedretersanel/iranin-cesareti-koalisyonun-cesametine-yetmez-2009776

Bu haber toplam 401 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim