• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Akif Emre'nin yeryüzündeki izleri

Akif Emre'nin yeryüzündeki izleri
Akif Emre, yeryüzünü çokça gezmiş, yaşamış birisi. Onun yıllardır yaptığı yolculuklar, okur da nasibini alsın diye kitaplaştı. Bu nasip, İslam coğrafyasında yaşananlara, bu tarihe şahitlik etme nasibi.

Büyüyenay Yayınlarından çıkan iki kitap, Âkif Emre Kitapları dizisi adını taşıyor. Bundan sonra da Akif Emre imzalı kitapları aynı yayınevi sunacak okura. Akif Emre, uzun yıllardır Yeni Şafak gazetesinde yazıyor. Onun bu yazıları ve sonradan ilave ettiği yazılar şimdi iki kıymetli kitap olarak okurla buluştu.   

İlk kitap, İz’ler adını taşıyor. Estetik kaygı bir yana, gazete üslubu içinde güncelle kalıcı olanın, evrensel mekan duygusunun yerelle kesiştiği, geçmişin bugünle hatta gelecekle buluştuğu bir süreci yakalama bilincinin ürünü olarak ortaya çıkmış bu yazılar ve kitap. İlk baskısı 2001 yılında yapılan bu kitabın yıllar sonra, ardından bir kitap daha getirerek yeni baskısının yapılması okur için de bir bereket.

Akif Emre’nin yeryüzünü gezme ve şahitlik serüveni aslında ilkokul yıllarında başlıyor: İzler’in doğuş hikayesi aslında bir harita metod defterinin arka kapağında saklı. İlkokul yıllarında küçük kitaplığındaki kitaplarını listesini tutar, okuduğu kitapları büyük boy kareli bir harita  metod defterine kaydeder. Asıl hikaye defterin arka kapağındadır. Zira, büyükçe bir dünya haritası vardır o arka kapakta. Ve her eline alışında defteri, bu haritada kıtalar dolaşır, ülkeler keşfeder Akif Emre.

Kitap üç bölüme ayrılmış: İçimdeki Mekanlar, Aynadaki Yüzler ve Zaman İçre Zaman

Devamı için: http://www.kulturgundemi.com/gundem/akif-emrenin-yeryuzundeki-izleri-haber-26927#sthash.O0c73T3q.dpuf

Bu haber toplam 1496 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim