• İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Altan Çetin: İki şair bir hayat

Altan Çetin: İki şair bir hayat

Şairler metaforlarını mısralardan seslendiren hayat filozoflarıdır. Bize anlattıkları aslında karşımızda duran aynalar oluverir. Sessizce izleriz ruhumuzun sırlarını mısraların sokak aralarında. Gölgesi olduğumuz mekânlardan gerçek olduğumuz yerde açarız gözümüzü ve sukutun sabahı olur yokluğun gürültülü gecesi. Bir çağa şahit olurlar kimi zaman. Mehmet Akif İnan ve İsmet Özel mısralarından görünen hayatın içinden hasbihal geldi gönle paylaşmak isteyen buyursun melalin harabelerinden kendini izlemeye.

Mehmet Akif İnan, Susarak anlattım bütün gizliyi Sakladım duygumu ben konuşarak dediği sözlerinde boynu bükük zamanların mahzun ve mazlum acısı İsmet Özel'de Karanlık sözler yazıyorum hayatım hakkında. Aşklarım, inançlarım işgal altındadır tabutumun üstünde zar atıyorlar cebimdeki adreslerden umut kalmamıştır, mısralarından hayatımıza belki vicdanımızın gökyüzüne yıldızlar gibi dökülür. Susarak saklanarak söylenen karanlık sözler hangi umut şehrini arar acaba? Arayacak bir şehri kalmış mıdır o da meçhul?

Devamı: http://www.yenisoz.com.tr/iki-sair-bir-hayat-makale-44207

Bu haber toplam 225 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim