• İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Burhan Bozgeyik: Hepimiz Doğu Türkistanlıyız!

Burhan Bozgeyik: Hepimiz Doğu Türkistanlıyız!
Türkistan bir İslâm beldesi. Bir asır öncesinde yaklaşık 50 milyon Müslüman'ın yaşadığı bir ülke. Derken Doğu kısmı Çin, Batı kısmı Rusya tarafından işgâl edildi.

Her iki ülke de komünist idi. Yani temeli ateistliğe dayanan, muattıla gürûhunun idaresinde idiler. Her iki ülke de rejimlerinden dolayı azılı İslâm düşmanı idiler. Müslüman, fıtratı gereği esaret altında yaşayamaz, hele kâfirlerin idaresini, hâkimiyetini aslâ kabullenemez. Gerçekte bütün kâinat gibi bu yeryüzü de Allahu Azimüşşân’ın mülküdür. Müslüman da bu mülkün halifesidir. Her yerde Allah’ın hükümlerinin hâkim olması için çalışan görevlidir. İşte bu şuûrdaki Türkistanlı kardeşlerimiz istilâcı kâfirlerle mücadele ettiler. Yıllar önce merhum İsa Yusuf Alptekin ile röportaj yapmış ve ondan mücadelenin mühim safhalarını dinlemiştim.

Halifenin yurt dışına sürülmesinden ve hilafetin kaldırılmasından sonra ümmet başsız kalmıştı. Koca İslâm dünyası imamesi kopmuş tesbih gibi darmadağın olmuştu. İşte bunu fırsat bilen kâfirler, aç canavarlar gibi İslam diyarlarına saldırmışlardı. Türkistan da bu diyarlardan biriydi. 

Kardeşler, Doğu Türkistan’daki kardeşlerimizin mâruz kaldıkları işkenceleri, mezâlimi yazmaya kalksam, inanın hiçbirinizin yüreği kaldırmaz, günlerce uyuyamazsınız. Milyonlarca kardeşimiz toplama kamplarında, on binlerce Müslüman çocuğu ailesinden koparılmış vaziyette. Namaz kılmak, Kur’an okumak, oruç tutmak yasak. Camiler kapalı. Her Müslüman evine en az bir Çinli yerleştiriliyor. Mahremiyet kalmamış vaziyette. “Çin işkencesi” zaten dünyada meşhur. Gâvur oğlu gâvurlar o işkence çeşitlerini çoğaltmışlar ve hepsini de Müslümanlar üzerinde deniyorlar.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/3410756/burhan-bozgeyik/hepimiz-dogu-turkistanliyiz

Bu haber toplam 499 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim