• İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Can Kemal Özer: O halde buyurun Kudüs seferine!

Can Kemal Özer: O halde buyurun Kudüs seferine!
Şüphesiz ki, Mekke-i Mükerreme şehirlerin anasıdır ve O’nu, Medine-i Münevvere, Kudüs-ü Şerif, Şam-ı Şerif ve Aziz İstanbul izler.

Mekke-i Mükerreme, Medine-i Münevvere, Kudüs-ü Şerif Allah-ü Teâlâ hazretlerinin methettiği, Şam ve İstanbul ise Hz. Peygamber (s.a.v.)’in övdüğü şehirlerdir!
Ramazan’ın ikinci haftasını, kendisini Kudüs dâvâmıza adayan Mirasımız Derneği’nin davetlisi olarak gazeteci arkadaşlar ve talebelerle birlikte, Hz. Âdem (a.s.)’den Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)’e kadar neredeyse bütün peygamberlerin izini taşıyan Kudüs-ü Şerif’te geçirdik.
Bu şerefli şehirle ilgili gelmiş geçmiş bütün muharrirler bir olsa ve ciltler dolusu eser neşretse asla O’nun kıymetini ifade etmeye güç yetiremezler.
İnsanların izahta aciz kaldığı bu şerefli ve aziz şehri ancak Allah (c.c.) Hazretleri tarif ederse anlaşılabilir ki, Rabbimiz bu hususta şöyle buyurur: “Kulumuzu (Muhammed aleyhisselâmı) geceleyin Mescid-i Haram’dan, çevresini bereketli kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren (Allah’)ın şânı yücedir. Bunu, kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye yaptık…” (İsrâ Suresi 1)
Kudüs-ü Şerif’in ortasında yaklaşık 144 dönümlük, içinde Kıble Mescidi, Kubbetü’s Sahra, Burak Mescidi, Mervan Mescidi başta olmak üzere pek çok eserin de yer aldığı dikdörtgen alanın tümüne, Allah-ü Teâlâ ‘Mescid-i Aksâ’ yani ‘uzak mescid’ ismini vermiştir.
Kimileri Mescid-i Aksâ’nın eski adı olan “Beytü’l Makdis”in Kudüs’ün adı olduğunu iddia etseler de bu doğru değil. Zira “Beytü’l Makdis (mukaddes ev)” mânâsında olan bu isim, eski Kıblemize verilen isim olup, O’na yeni ismini veren yani Mescid-i Aksâ diyen de Allah-ü Teâlâ Hazretleridir. Kaldı ki, bir başka ismi de “Beytu’l-Kuds” yani ‘kutsî ev’dir
Müfessirlere göre etrafının mübarek kılınması hem dünyevî, hem de uhrevî mânâdadır. Etrafında Hz. İbrahim, Hz. İshak, Yakup, Hz. Yusuf, Hz. Musa, Hz. Davut, Hz. Süleyman Aleyhisselam efendilerimizin makam ve mekânlarının olması da mübarek kılınmasının nedenleri arasında gösterilir.

Devamı: http://www.gercekhayat.com.tr/yazarlar/o-halde-buyurun-kudus-seferine/

Bu haber toplam 323 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim