• İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Çanakkale'den İstiklâl Marşı'na D. Mehmet Doğan Ordu ve Giresun’da konuştu

Çanakkale'den İstiklâl Marşı'na  D. Mehmet Doğan Ordu ve Giresun’da konuştu
Ordu’da Sivil Düşünce Platformu (OSDEP) ve Giresun’da Müftülük tarafından düzenlenen ve Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Doğan'ın konuşmacı olarak katıldığı "Çanakkale'den İstiklal Marşı'na" konferansları büyük ilgi gördü.
ordu

Ordu’da Sivil Düşünce Platformu (OSDEP) ve Giresun’da Müftülük tarafından düzenlenen ve Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Doğan'ın konuşmacı olarak katıldığı "Çanakkale'den İstiklal Marşı'na" konferansları büyük ilgi gördü.

Ordu Sivil Düşünce Platformu (OSDEP) tarafından düzenlenen veTürkiye Yazarlar Birliği Vakfı Başkanı D. Mehmet Doğan'ın konuşmacı olarak katıldığı "Çanakkale'den İstiklal Marşı'na" konferansı büyük ilgi gördü.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve katılımcıların çokluğu nedeniyle salonda izdiham yaşandığı konferansa TürkiyeYazarlar Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Doğan konuşmacı olarak katıldı. Konferansı Ordu Valisi Orhan Düzgün, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, İl Genel Sekreteri Selami Aydın, İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu ve dekanlar başta olmak üzere çok sayıda öğretim üyesi, kurum amiri, daire müdürü, siyasi parti yetkilileri, bürokrat, memur ve sivil toplum örgütü mensupları ile vatandaşlar katıldı. 



Platform adına açılış konuşmasını Şenol Varol'un yaptığı konferansta Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Başkanı D. Mehmet Doğan, Çanakkale'den İstiklal Marşı'na konusunu işledi. Mehmet DoğanMehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı'nın kabulü ve sonrasındaki gelişmeleri bir serüven akıcılığı ile anlattı. İstiklal Marşı'nın yazıldığı, kabul edildiği günlerin durumu hakkında duyulmamış önemli tespitlerin de yer aldığı konferansta, bir dönem yaşanılan badireler, mecburiyetler ve zihniyetler aktarılarak duygu ve düşünceler çok güzel ve net bir şekilde dinleyiciler ile paylaşıldı. 

Konferansın bir bölümü barkovizyon gösterisi eşliğinde devam etti. Belgeler ışığında, bilimsel bir eksende seyreden konuşmanın satır aralarında, Hakimiyet-i Milliye gazetesinin şahsında, basının bir toplumun değişip dönüşmesinde oynadığı önemli role de vurgu yapıldı. 

Katılımcıların çoğunun ayakta ve ilgiyle izlediği programın sonunda Ordu Valisi Orhan Düzgün, konuşmacı Mehmet Doğan'a teşekkür konuşmasının ardından çiçek buketi sundu.

 

D. Mehmet Doğan’dan Ziyaret

 

Konferans vermek üzere Giresun'a gelen Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı ve Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’nın kurucularından Yazar D. Mehmet Doğan Vali Şahin’i makamında ziyaret etti.

 

Müftü Necati Akkuş ile birlikte Vali Şahin’e nezaket ziyaretinde bulunan Yazar Doğan Giresun’da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek müftülükte Çanakkale Şehitlerini anma programı çerçevesinde din görevlilerine yönelik konferans vereceğini söyledi.

 

Vali Şahin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yazar Doğan’a başarılar diledi.

 

ordu2


 

 

Bu haber toplam 1257 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim