• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Cevher İlhan'dan: Yemen’e müdahale fitnesi

Cevher İlhan'dan: Yemen’e müdahale fitnesi
Yemen’deki iç savaş, İslâm coğrafyasındakj “hedef ülkeler”de mezhebî ve etnik unsurların kışkırtılmasıyla müdahaleye ortam oluşturma oyununu ele veriyor.

Afganistan’dan Irak’a, Mali’den Nijer’e, Nijerya’dan Libya’ya ve Suriye’ye uzanan fitne ateşi bu kez Yemen’de tutuşturuluyor. En son Husi kabilesi reisi Abdülmelik el-Husi adına “Şiî Ensarullah Hareketi”nin başkent Sana’yı ele geçirerek “Amerikan kuklası” dedikleri Cumhurbaşkanı Abdurrabu Mansur Hadi’yi alaşağı etmesiyle tırmanan çatışmaların ülkeyi uzun yıllar sürecek iç savaş bataklığına sürükleyeceği belirtiliyor. 

Ve Amerikan desteğindeki Hadi’nin güneydeki liman kenti Aden’e kaçması ve Husilerin ülkenin tamamını ele geçirmeleri mümkün olmaması kargaşasında küresel ecnebilerin oyun alanı haline getirilen Yemen iç savaş ve yeniden bölünmekle karşı karşıya… 

MEZHEP ÇATIŞMASI TUZAĞI

Görünen o ki, tıpkı Suriye’de olduğu gibi, Kızıldeniz-Umman denizi ile Aden Körfezi stratejik alanındaki Yemen’de Şiî-Sünnî çatışması kıskacında. İran’dan Lübnan’a, Körfez’den Ön ve Orta Asya’ya uzanan “Şiî bloku”yla “Sünnî kuşağı”nı karşılıklı tahrikle, İran ve Suudî Arabistan ekseninde uzun yıllar sürecek kanlı bir mezhebî savaşa ortam hazırlanıyor. “Büyük Ortadoğu projesi” kapsamında Pentagon’da çizilen İslâm dünyasını bölüp parçalama “büyük plânı”yla…

Devamı için: http://www.yeniasya.com.tr/cevher-ilhan/yemen-e-mudahale-fitnesi_328349

Bu haber toplam 516 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim