• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

D. Mehmet Doğan: “Mustafa Armağan ağır hapis cezasına çarptırıldı; Atatürkçüler kına yaksın!”

D. Mehmet Doğan: “Mustafa Armağan ağır hapis cezasına çarptırıldı; Atatürkçüler kına yaksın!”
TYB Vakfı Başkanı D. Mehmet Doğan’ın konuyla ilgili açıklaması

TYB Vakfı Başkanı D. Mehmet Doğan, yazar Mustafa Armağan’ın meşhur Atatürkü Koruma Kanunu muvacehesinde ağır hapis cezasına çaptırılmasının fikir hüriyeti kavramını yok sayan sözde atatürkçüleri sevince gark etmesini eleştirdi. Doğan’ın açıklaması şöyle:

“Türkiye’de basın hürriyetinden, fikir hürriyetinden en çok söz edenler, yine ağır bir sınavdan geçiyorlar. Düşünce hürriyetini kendileri için hak olarak görenler, kendileri gibi düşünmeyenlerin mesnetsiz şekilde cezalandırılması durumunda sevinçlerini gizleyemiyorlar.

Mustafa Armağan’ın 1950’lerde zamanın şartları içinde çıkarılan Atatürkü Koruma Kanunu muvacehesinde cezaya çarptırılması, Türkiye’nin dünde kalmaya devam ettiğinin göstergesidir. Bugün söylenmesi gereken şudur: “Tek kişilik kanun olmaz!” Hukuktan dem vuran bir zihniyet hukukun temel ilkelerine aykırı bir kanundan medet ummaz. Eğer bir yazıda hakaret varsa, bu sıradan bir vatandaşla ilgiliyse de cezalandırılmalıdır. Bugün bazı kesimlerin Cumhurbaşkanına hakareti meşru görüdüklerini de hatırdan çıkarmayalım. Atatürkçülüğün cilalanıp tekrar piyasaya sürüldüğü bir devirde Atatürkü Koruma Kanununa muhalefetten bir yazarın ceza alması atatürkçülüğün nasıl bir ideoloji olduğu hususunda bizi aydınlatabilir.

Mustafa Armağan’ın bir Amerikan gazetesinde yayınlanan Latife Hanımla ilgili haberi aktaran bir yazıdan ötürü cezalandırılması işin başka bir yönüdür. Ortada saygısızlık, hakaret yoktur; birinci derecede bir tanığın beyanatı vardır. Bundan hakaret bulmak, okuduğunu anlamamak veya kasten yanlış yorumlamak olarak değerlendirilebilir.”

Bu haber toplam 1631 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim