• İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Deniz Gökçe: AB ve Britanya Brexit’te anlaştı gibi!

Deniz Gökçe: AB ve Britanya Brexit’te anlaştı gibi!
Theresa May, iki haftalık bir kampanya sonrasında, geçtiğimiz hafta sonunda kendisinin önceden hazırladığı tarihi Brexit anlaşması tezini, Avrupa Birliği yöneticilerine de kabul ettirdi.

Ancak Britanya’nın bazı parlamenterleri risk alabilecek durumda ve de Brexit anlaşmasını da pek değerlendirmiyorlar. Bayan May ise, “Anlaşmamız kabul edilmezse Britanya daha da bölünür ve de belirsizlik içinde kalır!” demekte.

Nihayet, geçtiğimiz hafta sonunda pazar günü, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma anlaşması metni, hafta sonundaki Avrupa Konseyi toplantısında kabul edildi. Ama Bayan May şimdi anlaşmayı İngiltere milletvekillerine kabul ettirmek zorunda.

Brexit konusunda aylarca kavga yapıldıktan sonra, Bayan May ve de 27 Avrupa Birliği temsilcisi, İngiltere milletvekillerini ayrılma anlaşması konusunda destek vermeye zorluyor. Avrupa Birliği ve İngiltere, aslında Brexit ile 45 yıllık Avrupa Birliği anlaşmasını kaldırmak konusunda anlaştılar ama değişikliğe itiraz edenler de hâlâ çok.

Bayan May, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean - Claude Juncker ve de Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ise önlerine konan anlaşmanın önemli olduğunu düşünüyor ve de başka alternatif yaklaşım da olmadığı fikrindeler.

Bu hafta içinde İngiltere milletvekilleriyle konuşan Bayan May, Brüksel’de hafta sonunda kabul edilen iki taraflı anlaşma, İngiltere’de milletvekilleri tarafından kabul edilmediği taktirde, durum çözümsüz hale gelir ve işe yeniden sıfırdan başlamamız mecburiyeti ortaya çıkar da demekte.

Bay Juncker de Brüksel’de, şu andaki anlaşma durumu kabul edilmezse, hem İngiltere hem de Avrupa Birliği zor durumda kalır diyor. Gelecek yıl 29 Mart tarihinde resmen kabul edilecek olan Britanya’nın ayrılması anlaşması, parlamentodaki ve de Britanya’daki bazılarını, gerçekten üzgün duruma getiriyor.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/deniz-gokce/ab-ve-britanya-brexitte-anlasti-gibi/haber-797582

Bu haber toplam 409 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim