• İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Erdal Tanas Karagöl'den: Azerbaycan, Türkmenistan ve Türkiye’nin enerji kardeşliği

Erdal Tanas Karagöl'den: Azerbaycan, Türkmenistan ve Türkiye’nin enerji kardeşliği
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov’un ziyareti süresince iki ülke ilişkileri açısından önemli açıklamalar ve stratejik hamleler gerçekleşti.

Ticaret, eğitim, turizm gibi birçok konuda ikili ve heyet temaslarının olduğu ziyarette, başlıca konu ise enerji oldu. Aslında, küresel siyaset ve ekonomiyi belirleyen enerji meselesinde, zengin doğalgaz kaynaklarına sahip Türkmenistan’ın oyuna girmesi doğal bir gelişmedir. Hele de enerji arz güvenliğinde ciddi sıkıntılar yaşayan Avrupa ülkeleri için Türkmenistan doğalgazı, çözüm adresidir.

Rusya’nın enerji arzındaki tavrı, sürekli artan enerji ihtiyacına rağmen enerji kaynaklarından yoksun olan AB ülkeleri için büyük bir sorun oluşturmaktadır. Alternatif olarak Azerbaycan ve Kuzey Irak doğalgazına yönelen Avrupa için, enerji talebinin sürekli artması yeni tedarikçiler arayışına yol açıyor.

Devamı için: http://www.yenisafak.com.tr/yazarlar/erdaltanaskaragol/azerbaycan-turkmenistan-ve-turkiyenin-enerji-kardesligi-2008260

Bu haber toplam 1578 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim