• İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Ergün Diler'den: Madalyon

Ergün Diler'den: Madalyon
Gazetelerde KÜÇÜK olarak yer alan BÜYÜK haberler vardır. İşinde gücünde olan insanların bunları NOT etmesi ve peşinden sürüklenmesi pek mümkün değildir.

Ama bölgeyi, Türkiye'yi, koalisyonu, içerideki çekişmeyi, MHP'yi, CHP'yi, HDP'yi ve AK Parti'yi anlamak için bu izlere basarak gitmek şarttır!
İki küçük haber...
HDP'li 18 kişi, 10 günlük bir ziyaret için ÇİN'e gidiyor... Pekin, Chengdu ve Urumçi kentleri ziyaret edilecek. Heyet, Çin Dışişleri Bakanlığı ve Çin Komünist Partisi ile üst düzey görüşmeler gerçekleştirecek...
Heyette kimlerin olduğunu saymama gerek yok!
Diğer habere geçelim...
Suudi Arabistan 2012'de Türkiye ve Katar'la birlikte Esad'ı devirmek için gizli bir anlaşma yaptı... Bu haberin kaynağı SIZINTI'ydı! Wikileaks belgelerine göre böyle bir ortaklık kurulmuştu!
Amerika, Fransa ve İngiltere de buna destek vermişti! Dediğim gibi SIZINTI'nın iddiası... Amerika'nın hem İngilizler'le hem Fransızlar'la iş tutması pek akla yatkın değildi...
Neyse... Konumuz bu değil...
Hafızamızı tazeleyelim bugün...
Rahmetli Turgut Özal diyordu ki, "Bir koyup üç alacağız..." Özal, bu tarihe geçen sözle aslında "Türkiye'den birkaç vilayeti Kürt devletine katacağız.
Bu vilayetler Kuzey Irak ile bütünleşecek ve Kürt devleti olacak. Onları federasyon halinde birleştireceğiz!" diyordu. Sadece Özal mı? Hayır tabii ki! Evren Paşa da hiç gündem değilken çıkıp "Türkiye'de eyalet sistemine geçelim" dedi... Yani iki isim de KÜRT DEVLETİ KURULSUN ve biz onlara KIBRIS muamelesi yapalım diyordu!
Eskileri unuttuk tabii... Bir gün BARZANİ çok sert konuştu: "Kuzey Irak, Türk askerlerine mezar olacak. Onlar burada bir şey yaparsa, ben Diyarbakır'da yapacağım... " Ne oldu bu sözlerden sonra?
Ortadan kayboldu! Kimi "Avrupa'ya diş tedavisine gitti" kimi de "Diyarbakır'da misafir edildi" iddiasında bulundu! Ama 20 gün ortadan kaybolan Barzani ortaya çıktığında oldukça yumuşamıştı!
Belli ki Türkiye dışında bir çözüm olmayacağını anlamıştı. Ve daha sonra Barzani hep Türkiye'nin yanında oldu! Yıllar sonra Diyarbakır'a kadar geldi! Mitinge katıldı. Ama şimdilerde PKK kendisini hiç rahat bırakmıyordu!
Hatta IŞİD! Garip değil mi?
Özal'la birlikte Türkiye ekonomisi dışa açıldı. BARONLARIN paraları Türkiye'ye geldi. "Dışarıdan sermaye gelsin ve biz bu sermaye ile kalkınalım" frekansına girdik.
Oysa gelen para aynı zamanda boynumuzdaki İLMİKTİ! Kendimiz bir şeyler yapmalıydık. Çünkü BARONLARIN istemediği küçük bir YASA bile ekonomik olarak yere serilmemize yol açabilirdi...
BARONLAR yani küresel sermaye bölgeyi küçük devletlere bölmüştü.
Sınırlar kalkacak, bayrak ve vatan tanımları değişecekti. Değerler törpülenecek, tarih silinecekti.

Devamı için: http://www.takvim.com.tr/Yazarlar/ergundiler/2015/06/30/madalyon

Bu haber toplam 610 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim