• İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Fadime Özkan: Fırat’ın doğusuna ‘barış koridoru’

Fadime Özkan: Fırat’ın doğusuna ‘barış koridoru’

 

Barış koridoru” tanımı ilk kez 30 Temmuz’daki MGK toplantısında kullanıldı. Şöyle deniyordu tam olarak: “Suriye sınırımız boyunca oluşan otorite boşluğunun ülkemize yönelik tehditleri artırması sebebiyle, sınır güvenliğimiz çerçevesinde bölgenin tüm terör unsurlarından temizleneceği ve bütün gücümüzle bir barış koridorunun inşası için gayret sarf edileceği hususundaki kararlılığımız teyit edilmiştir.”

Böylece Türkiye, Suriye’de taşeronlar eliyle yürütülen küresel savaşın başından beri talep ve teklif ettiği “güvenli bölge” tarifini de tashih etmiş oldu, iyi oldu. Çünkü evi ocağı yıkılan çaresiz insanların yine kendi topraklarında barınabileceği, her tür tasalluttan emin olabileceği uçuşa kapalı bir bölgeyi vaat ve tarif ediyordu güvenli bölge. 

Ama bu yapılmadı, bölge ABD tarafından YPG’ye tahsis edildi. YPG zulmünden kaçan Kürtler, Türkmenler ve Araplar ise Türkiye’nin merhametine sığındı.

Şimdi artık Türkiye hem sınırında Suriyelilerden arındırılmış bir terör devleti oluşumuna engel olmak, hem de misafir ettiği Suriyelilerin güvenli şekilde ülkelerine dönüşünü sağlamak için barış koridorunu genişletecek. 

Devamı: https://www.star.com.tr/yazar/firatin-dogusuna-baris-koridoru-yazi-1472320/

Bu haber toplam 243 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim