• İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Fatma Tuncer: Akif’in yalnızlığı

Fatma Tuncer: Akif’in yalnızlığı
Beyoğlu Belediyesi Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 83. yıl dönümü münasebetiyle, yaşamının son günlerini geçirdiği Mısır Apartmanı’nın önünde yâd etti.

Anma töreninde İstiklal Marşı ve Milli Şairimize ait şiirler okundu. Anma programının Akif’in çileli yaşamını sürdürdüğü ve yalnızlığını paylaştığı Mısır Apartmanı’nda gerçekleşmesi beni çok ötelere götürdü.

Mehmet Akif’in adını işittiğimizde milli ve manevi duygularımız kabarır ve enerjimizin tazelendiğini hissederiz öyle değil mi? Ve toplumun motivasyonunu güçlendiren ve fertlere cesaret aşılayan milli şairimizin zamanında devlet erkânı tarafından desteklendiğini, onura edildiğini zannederiz. Hayatımızda önemli bir yeri olan Akif’e saygı ve hizmette kusur edilmediğini ve bu önemli şahsiyetin hak ettiği değeri gördüğünü düşünürüz. Fakat ne yazık ki Akif de dava adamlarının, haksızlığa karşı çıkıp bedel ödemeyi göze alanların geçtiği imtihanlardan geçmiş ve dürüstlüğünün bedelini ağır ödemiştir.

Hatırlayacağınız üzere Akif, TBMM’de milletvekili olarak görev yapmış ve Anadolu’nun birçok şehrinde hutbeler vererek halkı bilinçlendirmiş bir kişidir. Ancak İslam’ı yozlaştırmak için yapılan çalışmalara dâhil edilmek istenince baş kaldırmış ve bu konuda kendisine gelen teklifleri reddetmiştir. Akif zulme taraf olmamanın bedelini, sürgün edilmekle, yalnızlıkla, yoksullukla ödemiştir. Kendisi Mısır’da geçen sürgün günlerinde ülkesine hep özlem duymuş fakat yaşadığı zorluklardan kimseye bahsetmemiş, kimseye dert yanmamış, halini Allah’a arz etmiştir. 

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/3612594/fatma-tuncer/akifin-yalnizligi

Bu haber toplam 411 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim