• İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Ferhat Ersin: Kemalist zihniyetle Millî Eğitim yapılamaz, şuurlu gençlik yetiştirilemez

Ferhat Ersin: Kemalist zihniyetle Millî Eğitim yapılamaz, şuurlu gençlik yetiştirilemez
Seçim dönemine, seçimlere, seçimlerdeki hilelere ve organize hırsızlıklara o kadar daldık ki konuşmamız ve eleştirmemiz gereken temel meselelerden uzaklaştık.

Bu meselelerin başında ise AK Parti’nin kendinden beklenenleri karşılamaktan uzak olduğu çok önemli iki alan var: Eğitim, kadın ve aile.

Diğer meselelerde AK Parti’ye yapılan eleştiriler genellikle haksız veya taraflı olabiliyor ama eğitim ve kadın-aile konusunda AK Parti’ye getirilecek her eleştiri, haklı ve hakkaniyetlidir. Sebebi ise AK Parti gibi varlık sebebini millî ve manevi değerlere borçlu olan bir partinin bu iki alanda hem beklentileri karşılamaktan uzak bir performans sergilemesi hem de çoğu zaman beklentilerin zıddına icraatlara imza atması…

Bu iki konudan kadın ve aile konusunda daha önce birçok yazı yazdım. Eğitimle ilgili de atılan yanlış adımlarla ilgili eleştiriler getirdim. Ancak bu defa zihniyet eleştirisi yapacağım ve “dindar nesiller” yetiştirelim derken kendi değerlerine yabancı ve düşman olan “kindar nesiller”in nasıl yetiştirildiğini ele alacağım.

Bu konu, tek yazılık bir konu olmayacak ve birkaç yazı peş peşe yazacağım inşallah…

Konunun önemine binaen eğitimci bir anneden gelen bir feryadı yayımlayayım öncelikle ki konunun vahametini kavrama konusunda bize yardımcı olsun.

“Es-selamün aleyküm Hocam,

Ben N. O. Yazılarınızı ilgiyle takip ediyoruz, Allah razı olsun...

Ben size son zamanlarda rahatsızlık duyduğum bir konudan bahsedeceğim. Benim 15 yaşında bir oğlum var; orta son sınıfa kadar hiçbir sorun yaşamadık, kendi düşünce tarzımıza göre çocuğumuzu yetiştirmeye çalıştık. Oğlum 8. sınıftan sonra kendi kültürüne (İslam) düşman… Batı’ya ve Batı’nın kokuşmuş modern(!) ahlaksızlıklarına meyyal… Avrupa kültürünün özentisi, hayranlığı içinde kayboluyor günden güne... Özellikle Araplara ve Doğu kültürüne karşı aşağılayıcı ve  nefretle bakan bir hâli var. Bu değişimin, 8. sınıfta okutulan inkılap dersinin bir sonucu olduğunu düşünüyorum.

Bu haber toplam 616 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim