• İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Fethi Güngör: Filistinli Esirlerin Haklı Taleplerine Destek Vermek

Fethi Güngör: Filistinli Esirlerin Haklı Taleplerine Destek Vermek
Filistinli Esirlerin Açlık Grevini Sulh ile Neticelendirmek

Arapça yayın yapan bazı internet sitelerinde paylaşılan haberlere göre işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli binlerce esir, 17 Nisan 2017 Pazartesi günü Filistinli Esirler Günü münasebetiyle açlık grevine başladı.

İşgal güçlerinin esirlerin beden ve ruh sağlıklarını bozmayı amaçlayan politikalarını protesto etmek ve esirlerin haklı taleplerini dile getirmek maksadıyla başlatılan açlık grevi eylemine başta esir hareketi liderleri olmak üzere çok sayıda esirin katıldığı bildiriliyor.

Esirlerin işgal zindanlarında başlattığı açlık grevi eylemine destek olmak amacayla Batı Yaka ve Gazze Şeridi’nde resmî ve sivil kuruluşlar tarafından etkinlikler de düzenlendi. Esirler Enformasyon Ofisi Müdürü Abdurrahman Şedid, 17 Nisan’da başlayan açlık grevi eylemine tüm Filistinli gruplardan esirlerin farklı yoğunlukta katıldığını açıkladı.

Şedid, Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada, işgal zindanlarında açlık grevi eylemi için 8 Ağustos 2016’dan bu yana hazırlık yapıldığını da sözlerine ekledi. Filistinli gruplarla yürütülen görüşmelerde açlık grevi eylemiyle ilgili tam bir mutabakat sağlanamadığını belirten Şedid, bununla birlikte tüm grupların düşük seviyede de olsa eyleme katılmayı kabul ettiklerini bildirdi.

Devamı: http://fethigungor.net/dirilis-postasi/filistinli-esirlerin-hakli-taleplerine-destek-vermek/

Bu haber toplam 495 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim