• İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Hüseyin Akın: Depremin hatırlattıkları

Hüseyin Akın: Depremin hatırlattıkları
Elimde Düş Çınarı edebiyat dergisinin 1999-Eylül-Ekim sayısı var. Bu tarih yaşı kifayet eden herkesin aklına millet olarak hepimizi acıya gark eden on binlerce insanımızı yitirdiğimiz, bir o kadarının da yaralandığı Marmara Depremi’ni getirecektir.

Bir grup edebiyatçı arkadaşla birlikte çıkardığımız Düş Çınarı dergisi bu sayısından (Deprem Özel Sayısı) sonra bir daha çıkmadı. Yıkılan sadece çınar değil aynı zamanda düşlerimizdi de. Yaşanan acılar derginin bir sonraki sayısını çıkaracak moral bırakmamıştı bizlerde.

Derginin yayına hazırlayıcısı Nurettin Durman ağabey ile birlikte Üsküdar’da son noktayı koymuştuk. Süleyman Çelik’in “Sevgiyi Parçalamayın” başlıklı son sayının takdim yazısı bu burukluğu ve acıyı net olarak ortaya koymaya yetiyordu. Mustafa Özçelik “Âfat” başlıklı şiirinden şöyle sesleniyordu: “Isınmış sular öfkeli enerji yüklü / Yarım kalmış çukulatasıyla / Bir çocuk toprak altında / Seni bekleyen dehşetengiz ölü”.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/3614218/huseyin-akin/depremin-hatirlattiklari

Bu haber toplam 334 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim