• İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Hüseyin Macit: Akıncı ve sözcüsü Burcu çizmeyi aştı...

Hüseyin Macit: Akıncı ve sözcüsü Burcu çizmeyi aştı...
KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın sözcüsü ve müzakere heyeti üyesi Barış Burcu'nın yüksek lisans tezinde yazdıkları yenilir yutulur değildir.

Burcu, Türkiye'yi Kıbrıs'ta işgalci olarak görmekte, 1959-60 Antlaşmaları'ndan kaynaklanan Türkiye'nin garantörlük hakkını reddetmekte, 'Kıbrıs Kıbrıslılarındadır!' diyerek, Türkiye'yi çözümden dışlamakta, Türkiye'nin garantör olarak tek taraflı müdahalesine karşı çıkmaktadır.'

Akıncı ve ekibinin, Anavatan Türkiye'nin garantörlüğü, tek yanlı müdahale hakkı ve adaya 1974'te yaptığı müdahaleye ilişkin görüşleri Burcu'nın tez çalışmasıyla sınırlı değildir. Göreve geldiği ilk günden itibaren, aklı sıra, Anavatan Türkiye'ye kafa tutan ve garantörlük konusunu 'tabu' değildir diye görüşmeye açan Akıncı ve Burcu, tarihimizde görülmemiş bir yasa dışılık ve gaflet içerisindedir. Yüce Meclis'in aldığı kararları dikkate almadan Guterres Belgesini destekleyen Akıncı yasalar önünde suç işlemiştir, görevini aşmıştır, kötüye kullanmıştır. Görevini kötüye kullanan bir Cumhurbaşkanı o görevde kalmamalıdır. Burcu ise gereğini yapmalı ve istifa etmelidir.

Devletimizin kurucusu ebedi liderimiz rahmetli Denktaş garantörlüğün kaldırılması veya sulandırılması konusunun müzakerelerde gündeme alınmasına müsaade etmemiş, karşı çıkmış ve bu konuda KKTC Meclisi'nde de gerekli kararların alınmasını sağlamıştır.

AKP dışında, tüm Türk hükümetleri gerek MGK kararları ve gerekse de Meclis kararlarıyla garantörlüğün devamına ilişkin karar üretmiştir. Türkiye ve KKTC liderliği arasında gerçekleşen Zirve'lerin sonuç bildirgelerinde de garantörlük konusunda 'asla vazgeçilemeyeceği'  vurgulanmıştır.

Devamı: http://www.yenicaggazetesi.com.tr/akinci-ve-sozcusu-burcu-cizmeyi-asti-49002yy.htm

Bu haber toplam 485 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim