• İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Hüseyin Yağmur: Yıldızlı semalarda siyaset etmek ne güzel!

Hüseyin Yağmur: Yıldızlı semalarda siyaset etmek ne güzel!
Efendi Hayrettin, ülkemizin önemli bürokratlarından biriydi. Aynı zamanda akademisyen. Memurluk, şeflik, müdürlük yaparken akademik kariyerini de güzelce tamamlamıştı.

Çocukluğundan beri siyasete çok meraklıydı. O yüzden geçen seçimlerde iktidar partisinden milletvekili aday adayı olmuştu.

 O güne kadar siyaseti akşamları evden pijamasıyla izlerdi. O yüzden televizyonda siyaset izlerken birçok siyaset teorisi geliştirmişti.

 Bir küçük eksiği vardı. Saha ve alan tecrübesi yoktu. İl ve İlçe teşkilatının adresini pek bilmezdi. Mahalle teşkilatını rüyasında görse korkardı. Partisinin mitinglerini ertesi gün gazetelerden okurdu.

 Milletvekili seçimlerinde bu tecrübesizliğini biraz giderme fırsatı buldu. İl ve İlçe teşkilatlarına uğradı. O günden sonra her fırsatta söze başladığından ‘İl Başkanlığında ve İlçe Başkanlığında geçirdiği anları' ballandıra ballandıra anlatırdı.

 Dava Delisi Bekir ise siyasete İktidar Partisinin gençlik kollarından başlamıştı. Direklere, ağaçlara tırmanıp parti bayrak ve flamalarını en yükseğe asma çalışmalarını sürdürdükten beş yıl sonra, İlçe Yönetim Kuruluna girdi. “Gençlik Kolları” zor diyordu ama burası ondan daha zordu. İlçe Teşkilatı, Genel Merkez gibi çalışıyor, iki akşam yönetim kurulu, bir akşam mahalle yönetimi, bir akşam haftalık faaliyet organizesi derken her hafta asgari dört günü partide geçiyordu.

Devamı: http://www.yenisoz.com.tr/yildizli-semalarda-siyaset-etmek-ne-guzel-makale-35680

Bu haber toplam 672 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim