• İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

İslam dünyasına Mescid-i Aksa çağrısı

İslam dünyasına Mescid-i Aksa çağrısı
Filistin ve Kudüs'e Daimi Destek Derneği Başkanı El-Kurdi, "Arap ve İslam dünyası, Aksa'ya yönelik saldırılar karşısında sorumluluklarını üstlenmeli" dedi

Lübnan'daki Filistin ve Kudüs'e Daimi Destek Derneği, Yahudi yerleşimcilerin Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları karşısında Arap ve İslam dünyasını, sorumluluklarını üstlenmeye davet etti. Kurdi ayrıca, Amman'ın yanı sıra İsrail'le diplomatik ilişkiler içerisindeki tüm ülkelerden İsrail büyükelçilerinin çekilmesi gerektiğini savundu.

Filistin ve Kudüs'e Daimi Destek Derneği Başkanı Şeyh Ahmed Derviş El-Kurdi, başkent Beyrut'ta düzenlenen basın toplantısında, son günlerde Mescid-i Aksa'da yaşanan gerginliğe işaret ederek, devlet başkanları, hükümetleri ve parlamentoları, "halkların sessiz kalmayacağı" konusunda uyardı. 

Konuşmasında Aksa'da murabıtlara (gönüllüler) selam gönderen Kurdi, "Mescid-i Aksa ve Kudüs'teki vakıfların gözetmeni sıfatıyla Ürdün hükümetinden Aksa'yı müdafaa etmesi ve sorumluluğunu tam olarak yerine getirmesini istiyoruz" dedi. 

BÜYÜKELÇİLERİ ÇEKİN ÇAĞRISI

Kurdi ayrıca, Amman'ın yanı sıra İsrail'le diplomatik ilişkiler içerisindeki tüm ülkelerden İsrail büyükelçilerinin çekilmesi gerektiğini savundu. 

Dini kurumlardan, Kudüs'teki İsrail saldırılarını kabul etmemesi, siyonist ırkçı politikalarının ortaya çıkarılması için uluslararası platformlarda çalışmalar yapılmasının gerekliliğini vurgulayan Kurdi, "Kudüs meselesi ile siyonist tırmanışın gölgesinde meydana gelen neticeyi ele almak için bir zirve düzenlenmesi gerekiyor. Arap ve İslam dünyası, Aksa'ya yönelik saldırılar karşısında sorumluluklarını üstlenmeli" diye konuştu. 

ARAP DIŞİŞLERİ BAKANLARI DÜZEYİNDE TOPLANTI ÇAĞRISI

Toplantıda söz alan Lübnan'daki Cemaati İslami örgütüne mensup milletvekili İmad el-Hut ise Kudüs'ün Yahudileştirilmesi ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saygısızlıkları engellemek için önce Arap dışişleri bakanları düzeyinde olağanüstü bir toplantı yapılması sonra da Arap Birliği'nin konuya ilişkin bir zirve düzenlemesi çağrısında bulundu. 

Hut, Müslümanların Mescid-i Aksa'ya yönelik desteğinin önemine işaret ederek, İsrail'in tepkilerden çekindiğini ve tepkilerin boyutunu gözlemlediğini söyledi.

Devamı için: http://www.dunyabulteni.net/haberler/336683/islam-dunyasina-mescid-i-aksa-cagrisi

Bu haber toplam 342 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim