• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

İstiklâl Marşı günü kutlamaları

İstiklâl Marşı günü kutlamaları
12 Mart İstiklâl Marşı’nın kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy’u anma günü programı 12 Mart Cuma sabahı saat 10’da Taceddin Dergâhında başlıyor.

12 Mart İstiklâl Marşı’nın kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy’u anma günü programı 12 Mart Cuma sabahı saat 10’da Taceddin Dergâhında başlıyor.

12 Mart İstiklâl Marşı’nın kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy’u anma günü programı belli oldu.

Ankara merkez faaliyetleri üç mekanda gerçekleştirilecek.

12 Mart sabahı saat 10.00’da Mehmed Âkif’in İstiklâl Marşını yazdığı Taceddin Dergâhı’nda Türkiye Yazarlar Birliği’nin düzenlediği program icra edilecek. İstiklâl Marşının kaleme alındığı ve Mehmed Âkif’in ikamet ettiği mekanda 30 yıldır icra edilen program, bu yıl resmi katılımla uygulanacak.

İstiklâl Marşının toplu olarak okunmasıyla başlayacak programda Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın’da bir konuşma yapacak.

İstiklâl Marşının milli mutabakat metni olarak önemini anlatan konuşmalar ve Mehmed Âkif’in Taceddin Dergâhında yazdığı Bülbül şiirinin okunmasıyla devam edecek. İstiklâl Marşının 10 kıtasının lise öğrencileri tarafından okunmasından sonra buradaki program sona erecek.

Ankara’da ikinci program, İstiklâl Marşının kabul edildiği ilk Meclis binasında İl Kültür Müdürlüğü tarafından saat 11.00’den itibaren icra edilecek. Burada TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve protokole dahil zevatın konuşmalarından sonra Devlet Tiyatroları sanatçıları tarafından İstiklâl Marşının 1. TBMM’de kabul edilişi canlandırılacak.

Öğleden sonra kutlama programı 15.00’te Milli Eğitim Bakanlığı’nın Beşevlerdeki Şura salonunda devam edecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği programda “Önce vatan” adlı tiyatro gösterisi icra edilecek.

 

Bu haber toplam 1262 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim