• İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

İstiklâl Marşı´nı En İyi O Okudu

İstiklâl Marşı´nı En İyi O Okudu
Özel Feriköy Ermeni İlköğretim Okulu son sınıf öğrencisi Katya Hallaçoğlu, Şişli İlçesi’nde İstiklal Marşı’nı en iyi okuyan öğrenci seçildi. Katya, 19 ilçe birincisi ile İstanbul birinciliği için yarışacak.


Özel Feriköy Ermeni İlköğretim Okulu son sınıf öğrencisi olan Katya Hallaçoğlu, on dokuz yarışmacı arasından birinci oldu. Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu’nda 22 Şubat’ta yapılan yarışmada, rakiplerini geride bırakan Katya, diğer ilçe birincileri ile birlikte İstanbul birinciliği için yarışacak. "İstiklal Marşı’nı en iyi okuyan kişi olmanın kendisine ayrı bir gurur verdiğini" söyleyen Katya Hallaçoğlu, şöyle devam etti:

"İlkokuldan beri öğretmenlerimiz bize İstiklal Marşı’nı öğrettiği için on kıtayı ezberlemek hiç de zor olmadı. Yarışmada ben en son çıktım sahneye. Bu da heyecanımı yenmemi sağladı. İstiklal Marşı zaten güzel bir şiir, ben de ona duygu katarak okudum. Birinci olduğumu öğrendiğim zaman da hem sevindim, hem de gurur duydum. Benim başarımda öğretmenlerimizin ve okulumuzun büyük rolü var."

Katya, ilçe birincileri arasında yapılacak İstanbul birinciliği için de iddialı olduğunu belirtti ve "İstanbul’da İstiklal Marşı’nın en iyi okuyan kişi olmak istiyorum" dedi. Özel Feriköy Ermeni İlköğretim Okulu Müdiresi Arpi Manukyan ise Katya’nın birinciliğinin herkesi sevindirdiğini belirterek, il çapındaki yarışmada da öğrencilerinin başarılı olacağına inandığını söyledi.

 

Bu haber toplam 1218 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim