• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Kerime Yıldız: Geç Kalmış Bir İmzâ Kampanyası

Kerime Yıldız: Geç Kalmış Bir İmzâ Kampanyası
Gülay Göktürk’ün yeniden yazmaya başlaması için kampanya başlatıldı. Başlatan kişi, Yeni Şafak yazarı Salih Tuna.

Salih Tuna, erbâin çıkarmaktan mı döndü diye merak ettim. Yooo…  Hayır. Hep köşesindeymiş.

 

Bilmeyenler için söyleyeyim. Erbâin, Arapça kırk demek. Tarik ehlinin, bir hücrede, kırk gün inzivâya çekilip ibâdet etmesine, erbâin çıkarmak denir. Ayrıca, 21 Aralık’tan 31 Ocak’a kadar olan kırk günlük zemheri soğuklarına, erbâin soğukları denir. Bu safhayı, can sağlığı ile atlatmak da erbâin çıkarmak olarak ifâde edilir.

 

Tuna, erbâin çıkarmamış. Erbain soğuklarına da tutulmadığına göre bir aydır nerede olduğunu sorma hakkımız var. Çünkü Gülay Göktürk kovulalı, bir ay oldu. Gün hesabıyla 30, saat hesabıyla 720. Neredeyse mesele unutuldu.

 

Göktürk kovulduğunda hemen karşı çıkmayan gazeteci dostları, kampanyaya hemen destek oldular. “Dostları” dememin sebebi var. Birlikte program yaptılar; yediler içtiler. Hilâl Kaplan, Tuna’nın ilgili yazısını twitleyip not düşmüş: “Gülay Göktürk ile ilgili kısım önemli.” Hayrettin Karaman Hoca da destek vermiş. 

 

Göktürk, bu tiyatroya inanır mı bilmem. Oyunculuk, iyi değil.

 

Salih Tuna’yı, hiç görmedim; yazılarından tanırım. Özellikle, Kertenkele Müdâfaası’ndaki acâib dik duruşundan. Diyânet’e diklendi. Mehmet Görmez’den, kibarca, “Kes!” azarını işitince, “Hakikati haykırmaktan vazgeçersem nâmerdim” diye yazdığını unutup Viyana hâtıralarına sığındı.

 

İmzâ kampanyası başlattığı yazısını okudum. Gülay Göktürk’ün Akşam Gazetesi’nden ayrılmak zorunda bırakılması, öyle unutulacak sıradan bir olay değilmiş; âdeta, kanayan bir yaraymış. Vîrân olası hânede evlâd ü iyâl olmasa, sırf bunu protesto etmek için yazmayı bırakırmış. O derece yaralanmış.

 

Yine doz aşımı… Yine doz aşımı… Gülay Göktürk, yazmaktan men edilmedi ki. Bir gazeteden kovuldu. Bunu protesto için yazmayı bırakmak gerekmez. Bir çift söz yazarak da protesto edilir. Üstelik kovulma meselesinin Yeni Şafak’la bir ilgisi yok.

 

Demek ki bir aydır, yaralarının kanlarını silmekten ağız açamamışlar. Ne köşelerinde ne twitterda. Şimdi ortalık sâkinleşti. Âşâyiş berkemâl. Göktürk’e destek verince ağır bir bedel ödenmeyeceği belli oldu. Hodri meydan! Kim tutar sizi?

Devamı için: http://www.gazetevahdet.com/gec-kalmis-bir-imza-kampanyasi-4724yy.htm

Bu haber toplam 599 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim