• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Kurtuluş Tayiz: ABD, Türkiye’yi oyalıyor

Kurtuluş Tayiz: ABD, Türkiye’yi oyalıyor
Başkan Erdoğan, Suriye’deki gelişmelerin istenilen istikamette ilerlemediğini açıkladı. Özellikle Münbiç ve Tel Rıfat’da Ankara’nın beklentileri henüz karşılanmış değil.
ABD’nin Ankara ile yaptığı anlaşmaya pek bağlı kalmadığı görülüyor. PKK/PYD’nin silahlarını bırakıp Münbiç’i boşaltma sözleri hâlâ yerine getirilmiş değil.
 
ABD yönetimi, Ankara’ya verdiği sözleri tutmadığı gibi PKK/PYD terör örgütüne silah göndermeyi de ara vermeksizin sürdürüyor. Anadolu Ajansı’nın dün geçtiği habere göre zırhlı araç, ağır silah ve mühimmat dolu 200 TIR’dan oluşan bir konvoy, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin kontrolündeki Semelka Sınır Kapısı’ndan geçerek PYD’ye ulaştırıldı.
 
Bu tabloya bakarak masada verilen sözlerin, edilen büyük lafların hiçbir anlamının olmadığını söyleyebiliriz. ABD, kim bilir kaç kere PKK/PYD terör örgütüne silah göndermeyi durdurduğunu, DEAŞ ile mücadele bittiği için de bu silahların toplanacağını açıkladı! PYD’nin Münbiç ve Tel Rıfat’ı boşaltacağı sözü de ABD’ye aitti. Ama bütün bu diplomatik süreçlerin bir oyalama taktiği olduğu anlaşılıyor.
 
Ne yazık ki ABD’nin Suriye politikası değişmiş değil. Washington, Türkiye’nin güney sınırlarında bir terör ordusu oluşturmaya devam ediyor. PKK/PYD’yi eğitip, donatıp, silahlandırmayı sürdürüyor. Türkiye’nin bu alanlara herhangi bir şekilde müdahale etmemesi için de bu terör oluşumunun üzerinde bir koruma şemsiye açıyor.
 
Türkiye, Afrin’e müdahalede biraz daha geç kalsa ve terör örgütünün hazırlıklarını tamamlamasına fırsat sunsaydı, eminim Suriye’de tablo bugünkünden çok daha farklı olurdu. Türkiye’yi Afrin-Cerablus-ELbab üçgeninden çıkmaya zorlayacaklardı. Şimdi alttan alta ABD’nin yardımıyla bu planın hazırlıkları devam ediyor. ABD, Türkiye’yi Suriye’den çıkarmak için terör örgütünü silahlandırıp daha büyük çatışmalara hazırlamaya çalışıyor.
Bu haber toplam 477 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim