• İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Kurtuluş Tayiz: ABD'ye 'güvenli bölge' uyarısı

Kurtuluş Tayiz: ABD'ye 'güvenli bölge' uyarısı
Suriye’nin kuzeyinde oluşturulması gündemde olan “güvenli bölge”yle ilgili kritik bir gelişme yaşandı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, önceki gün ABD’li mevkidaşını arayarak “Ortak noktada buluşulmazsa güvenli bölgeyi tek başımıza oluştururuz” dedi.

ABD’li heyetle geçen hafta “güvenli bölgeyi” konuşan Akar’ın, önceki gün mevkidaşını yeniden arama ihtiyacı duymasının şüphesiz önemli sebepleri olmalı. ABD’nin güvenli bölge konusunda Ankara’yı oyaladığı biliniyordu. Demek ki, bundan daha fazla bir gelişme, hareketlilik söz konusu.

***

Evet, Akar’ın mevkidaşı Mark Esper’i araması ve “son uyarı” anlamına gelecek şekilde bildirimlerde bulunmasının sebebi, ABD’nin alttan alta Türkiye’nin önünü kesmeyi planladığı başka bir “güvenli bölge” planının dışarı sızması. ABD, Münbiç’te olduğu gibi bir yandan Türkiye’yi oyalarken, diğer yandan da Ankara’nın dışlandığı bir güvenli bölge planı üzerinde çalışıyor. Deyim yerindeyse Ankara’nın önünü kesmek için zamana karşı yarış ediyor. ABD’nin Suriye’deki gücünün hızlandırdığı bu çalışmalar dışarı sızınca Ankara, güvenli bölgeyle ilgili inisiyatifi kaptırmamak için harekete geçti.

Devamı: http://Suriye’nin kuzeyinde oluşturulması gündemde olan “güvenli bölge”yle ilgili kritik bir gelişme yaşandı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, önceki gün ABD’li mevkidaşını arayarak “Ortak noktada buluşulmazsa güvenli bölgeyi tek başımıza oluştururuz” dedi.

Bu haber toplam 249 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim