• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

M. Seyfettin Erol: Stratejik Ortaklıktan Stratejik Düşmanlığa Türk-Amerikan İlişkileri

M. Seyfettin Erol: Stratejik Ortaklıktan Stratejik Düşmanlığa Türk-Amerikan İlişkileri

Türk-Amerikan ilişkilerindeki kriz her geçen gün daha da derinleşiyor. Başlangıçta daha çok konjonktürel olarak değerlendirilen krizin aslında yapısal mahiyette olduğu ve bu gidişle taraflar açısından beraberinde radikal değişimlere yol açacağı, bu bağlamda eskilerinden çok daha farklı olduğu artık daha bir netlik kazanmış durumda. Yani ikili ilişkilerin geleceği açısından fazlasıyla kritik sayılabilecek bir dönemden geçiyoruz.

Bu köşede daha önce de bu mevzuyu birçok defa ele almış ve son yazılarımın birinde şu başlığı kullanmıştım: “Türk-Amerikan İlişkilerinde ‘İsim Sorunu’”. Söz konusu yazımdaki tespit cümlem ise aynen şöyleydi: “Nitekim ikili ilişkiler ‘dost’-‘düşman’ eksenli olarak adlandırılma sürecinde. Karşılıklı endişeler, tehdit algıları ve güven sorunu burada belirleyici olmaya devam ediyor.”

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/1662898/prof-dr-m-seyfettin-erol/stratejik-ortakliktan-stratejik-dusmanliga-turk-amerikan-iliskileri

Bu haber toplam 358 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim