• İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Mehmet Barlas: Kafası çok karışık bir süper devlet var

Mehmet Barlas: Kafası çok karışık bir süper devlet var
Uzak ve yakın tarihte benzerine pek rastlanmamış bir traji-komik senaryo uluslararası siyaset sahnesinde sergilenmekte...

"The New York Times" yazarı Roger Cohen'in dünkü yorumuna bakarsanız, buna benzer bir durum Avrupalıların Münih'te Hitler'e boyun eğmesinde de görülmüştü. 
Şu tabloya bakın... Dünyanın tek gerçek süper gücü olarak bilinen Amerika Birleşik Devletleri, ekonomik ve siyasi kaderi petrol fiyatlarının inip çıkmasına bağlı olan Rusya'nın Putin'i karşısında süt dökmüş kedi konumunda. Putin canı istediği zaman haritaları değiştirmiyor mu? Ukrayna'yı hedef alan ve Kırım'ı ilhak eden Rusya için, bir noktada durmak ise söz konusu değil... 

Arka bahçe 
Ortadoğu ve özellikle Suriye, şu anda sanki Rusya'nın arka bahçesi... Irak'ı işgal ettikten sonraki yeteneksiz ve vizyonsuz siyaseti ile Irak'ı Şii -Sünni gerginliğine sürükleyen ve sonunda IŞİD'in ortaya çıkmasına sebep olan ve bu kargaşanın Suriye topraklarına da bulaşmasına sebep olan ABD, sanki yaptıklarından utanmış gibi, sahayı Rusya'ya terk etmiş bir konumda değil mi? 

Devamı: http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2016/02/09/kafasi-cok-karisik-bir-super-devlet-var

Bu haber toplam 437 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim