• İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Mehmet Barlas: Putin'in yanlış hesabı Suriye'den Rusya'ya geri döner

Mehmet Barlas: Putin'in yanlış hesabı Suriye'den Rusya'ya geri döner
Hava sahamızı ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi bir anlamda dünya gerçeklerini daha berrak görmemize de sebep olduğu için, belki de hayırlı oldu.

Birincisi, şu andaki Rusya yönetiminin ne kadar keyfi ve diplomatik nezaketten uzak olduğunu anladık... Devletlerarası ilişkiler ve uluslararası hukukun temel kuralları, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin'in egosu karşısında adeta yok mesabesinde. 

Yanlış hesap 
İkincisi Putin, Türkiye'nin seçilmiş demokratik yönetimi ve Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya'nın siyasi ve ekonomik ilişkilerini Suriye'deki gelişmelere bağlı olarak bir anda sıfırlarken, bunu Beşşar Esed'i ayakta tutmak için izlediği siyasete endekslemiyor mu? Ukrayna serüveninden sonra Rusya'yı bir de Suriye bataklığına sürüklemesinin sonuçlarından biri de, Türkiye ile Rusya'nın arasının açılması olmadı mı?
Oysa devletlerarası ilişkiler kişilerin egolarına değil, ilgili tarafların ortak çıkarlarına ve dostça ilişkiler kurulmasını öngören niyetlere bağlı olmalıdır. 

Devamı: http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2015/12/01/putinin-yanlis-hesabi-suriyeden-rusyaya-geri-doner

Bu haber toplam 371 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim