• İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Ömer Evsen: İran’ın Coronavirüs ile imtihanı

Ömer Evsen: İran’ın Coronavirüs ile imtihanı
Corona virüsü dünyanın birçok yanında görülmeye başlandı. Son günlerde İran’da da virüsün yayıldığı ortaya çıktı.

İran bu hafta seçimlere gitti. Hatta seçim çalışmaları sürecinde bazı vekil adaylarının virüse yakalandığı ama bunu kamuoyundan sakladığı ortaya çıktı. Gilan’dan seçilen 2 yeni parlemento üyesinin enfekte olduğu duyuruldu. İşin kötü tarafı ise bunların seçim kampanyası sırasında binlerce kişiyle temas kurmuş olabilecekleri ifade ediliyor.

Diğer önemli sıkıntı bugün karantinaya alınan Tahran 13. bölge belediye başkanı Ramazanzade’nin Muhsin Haşimi ile görüşmesi.  Muhsin Haşimi hastaneye gidip virüs testi yaptıracağını sonuçlarını iki gün sonra açıklayacağını duyurdu. Muhsin Haşimi’nin ise Cuma günü Hasan Humeyni ile görüşüp tokalaşıp sarıldıkları söyleniyor.

Hasan Humeyni’nin neredeyse tüm devlet ricali ile görüşmeleri var. Virüsün devlet ricaline de bulaşması korkunç bir senaryo olur ki üst düzey bir ölüm halk içinde korku senaryolarının yazılmasına neden oluyor. Endişesiyle evinde testin sonucu bekleyen Tahran Büyük Şehir Belediye Meclisi Başkanı Muhsin Haşimi: Şimdilik değil ama Vakıa sayısı artarsa Tahran karantinaya alınır, diyerek bu senaryoların İran açısından en korkunçlarından birini de ilan etti.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/iranin-coronavirus-ile-imtihani

Bu haber toplam 468 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim