• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Ömer Kayani: Elektronik savaşlar

Ömer Kayani: Elektronik savaşlar
Önceki hafta İran’da kalkıştan hemen sonra düşen Ukrayna uçağına şüpheyle yaklaştığımızı ve yolcu listesinin dikkatlice araştırılmasının gerektiğine dikkat çekmiştik.

Bugün itibariyle Ukrayna yolcu uçağının İran ordusuna ait füzeyle düşürüldüğü kesinleşti, şüphe kalmadı. İran hükümeti yapılan hata için özür diledi, İran halkı sokaklara dökülüp dini liderden hükümete kadar herkese lanetler yağdırdı.

Aslında ülkeyi yönetenlere karşı yapılan bu lanetleme gösterileri sadece ölenler üzerinden okunmamalıdır. İran halkı, General Süleymani suikastı ve yolcu uçağının düşürülmesi ile üst üste iki kere kırılan gururları yüzünden sokaktadır.

“Düşmandan intikam alacağız” numarasıyla Amerika’nın önceden haberdar edildiği boş üslerinin vurulmasına, bir tek Amerikan askerinin bile öldürülememesine kızgındır.

Resmi/gayri resmi olarak, ülkede bütçeden en büyük payı, savunmaya ayırıp sonra da bir sonuç alınamamasına, beceriksizlerin, liyakatsızların ideolojik olarak görevde tutulmasına kızgındır.

Bitmek bilmeyen ahmaklıklar zincirine, bir bilgisayar virüsü (Stuxnet) ile milyarlarca Dolar ve yıllarca emek harcanarak inşa edilen nükleer faaliyetlerinin sekteye uğrayarak senelerce geriye gitmesine kızgındır.

Kısaca baskıcı rejime kızgınlıklarının yanında bir o kadar da rejimin beceriksizliklerine kızgındırlar.

Ve halklar böyle kızgın olunca o ülkeye içeriden ya da dışarıdan bir müdahalede bulunmak oldukça kolaylaşır.

Bu haber toplam 356 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim