• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Özkan Sapsağlam: Bin Yıllık İhanet: 28 Şubat

Özkan Sapsağlam: Bin Yıllık İhanet: 28 Şubat
Bin yıl sürecek bir ihanet projesiydi 28 Şubat Darbesi. Etkileri ve sonuçları itibariyle oldukça uzun sürecek bir kurgu peşindeydi dönemin muktedirleri.

Ama gel gör ki rüzgârın önündeki örümcek ağı misali savrulup gitti tüm planları. Zira kaderi ilahinin tecellisinin tüm planların üstünde olduğu gerçeğini unutmuşlardı.

Milyonlarca insanın ekmeğine, birikimine, umuduna ve geleceğine göz dikenler yine aynı iddialarla ortaya çıkmıştı. Laiklik elden gidiyor, şeriat hortluyor, irtica kol geziyor. Tıpkı 1960 ve 1980 darbesinde olduğu gibi yine milletin değerleri devletin düşmanı olarak seçilmişti. 

Adaleti tesis etmekle görevli hakimler ve savcılar askerlerden brifing alıyor, insanlar kıyafeti ve yaşam tercihleri yüzünden tutuklanıyor ve yargılanıyordu. Binlerce insan ekmeğinden, aşından, işinden mahrum bırakılıyordu. Toptan bir imha hareketiydi yapılan.

Bilimle uğraşması, gereken üniversiteler, bilim dünyasına yeni bir kavram olarak “ikna odaları” kavramını kazandırmakla meşguldü. Başı örtülü öğrenciler okullardan atılıyor, akademisyenler öğrencileri ikna odalarında inanç ve değerlerinden vazgeçmeye zorluyordu. Müslüman ülkenin Müslüman evlatları inançları ve geleceği arasında bir tercih yapmak zorunda bırakılıyordu. Kendi ülkesinde başı örtülü olduğu için üniversitelerden atılan gençler, Hristiyan ülkelerin üniversitelerinde eğitimlerini sürdürmek zorunda kalıyordu. Üstelik kıyafetleri de sorun olmuyordu. Sanki bugünleri haber verircesine yarım asır evvelden kederli bir şair sesleniyordu; “Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya”.

Çağ açıp çağ kapatan bir neslin evlatları hayali bir düşman ile savaştırılırken, enerjisini ve kaynaklarını irticayı yok etmek uğruna heba ederken, oyunun sahipleri bağımsızlık günü kutlaması nedeniyle 4 Temmuz 1997'de Pathfinder (Kâşif) adlı uzay aracını Mars'a gönderiyordu. Diğer batılı şehirlerde ise kopya koyun “Dolly” tartışma konusuydu. Koyunların genetik özelliklerinin kopyalanması insanın da kopyalanmasını ve ölümsüzlüğünü getirebilir miydi? Sapanıyla, güneşi vurmaya çalışan bir çocuğun telaşıydı aslında bu!

 

Ülkenin bankaları boşaltılıyor, insanların alın teriyle damla damla biriktirmiş olduğu kaynakları bir gecede yurt dışına kaçırılıyordu. Pusuda olanlara gün doğmuştu adeta. Milletin kutsal saydığı her ne varsa ona topyekûn bir saldırı başlatılmıştı. 

Devamı: http://www.yenisoz.com.tr/bin-yillik-ihanet-28-subat-makale-37286

Bu haber toplam 470 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim