• İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Rakka-Paris-Washington Hattı

Rakka-Paris-Washington Hattı
…Önce demokrasi yağdı göklerden,Sonra özgürlük geçti üstümüzden, palet palet...”Basralı Ömer'den Mektup - Faruk Hazar

Kıymetli Dostlar,

 

Bizler AK Parti’deki bayrak değişimi ve yeni kabine ile, MHP’de kurultay olacak mı olmayacak mı muamması ile, İngiltere’ye tarihimizde attığımız ilk golün gururu ve ofsayttan yediğimiz golün kızgınlığı ile… oyalanıp dururken...

 

Güneyimizde sular yine ısınmaya başladı.

 

Suriye’de oynanan kanlı satrancın siyah piyonu DAEŞ ile beyaz piyonu PYD-YPG'nin yeni pozisyonlarını belirlemek üzere yeni hamlelere şahit olacağız yakın zamanda.

 

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel, birkaç gün evvel Rojova’ya üst düzey bir askeri ziyaret düzenledi.

 

İsminin açıklanmasını istemeyen üst düzey kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre Votel’in YPG’li elemanlara diyesi oymuş ki “Taktik aynı: Biz havadan bombayı salacağız, siz de karadan ilerleyip Rakka’yı alacaksınız. Zati siz gelmeden DAEŞ ortamı terk etmiş olcek. Merak etmeyin, o iş bizde!

 

Bu duruma pek bi’ sevinen YPG’li elemanlar bi’ koşu çarşıdaki anahtarcıdan yeni bir plaket yaptırıp (ki aynısından bir de Şubat ayı başında Obama’nın Özel Temsilcisi Brett McGurk’a da yaptırmışlardı) Votel’e vermişler, bi’ tarafı şişmesin diye! 

 

Devamı için: http://www.yerlifikirler.com/makale-detay.php?id=505

Bu haber toplam 636 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim