• İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Şaban Şimşek'ten: Yargının Kararları Dökülür Yaprakları!..

Şaban Şimşek'ten: Yargının Kararları Dökülür Yaprakları!..
Bütün bu gerçekliğe rağmen aşağıda yazacaklarımı o meşum “Gece Yarısı Expresi” filminden bir kesitmiş gibi okuyalım ve “Yok canım! Bunlar hayali şeyler. Bu kadarı ancak o tip filmlerde olur” diyelim!

Aslında yazacaklarımın çoğu eskiden beri, ülkemizde şu ya da bu güç tarafından şu ya da bu şekilde kullanılan usullerdendir. Kimi zaman şahsi çıkarlar, kimi zaman da ideolojik-grupsal amaçlar uğruna, “münferit” veya “sistematik çoklu olgular” halinde sıkça başvurulmuştur bu yöntemlere.

Ama hiç bu kadar, digital bir ağ misali, bir komutla ve sadece on-off’la yani evet-hayır ile çalışan otomatize bir sistem olmadı... Son zamanlarda verilen (burada “bazı” demek lazım; tüm hâkimleri töhmet altında bırakmak doğru değil çünkü) mahkeme kararlarından söz ediyorum!

Bütün bu gerçekliğe rağmen aşağıda yazacaklarımı o meşum “Gece Yarısı Expresi” filminden bir kesitmiş gibi okuyalım ve “Yok canım! Bunlar hayali şeyler. Bu kadarı ancak o tip filmlerde olur” diyelim!

SİSTEM / YARGIDA KARAR MEKANİZMASI NASIL İŞLİYOR? 

Meseleye sondan başlayalım ve filmi geri saralım:

- Karar verici (hâkim, mahkeme) hükmünü veriyor; sanık ya ceza alıyor ya da aklanıyor!

- Bu hükmün öncesinde; dosya-dava, “Ya yanlış karar vericiye giderse” ihtimali düşünülerek, futbol deyimiyle kademeye giriliyor ve karar verici (hazırlık aşamasındaki savcı, incelemeci, müfettiş dahil) yandaşlardan seçiliyor!?

- Dosya bağlanırken; son değerlendirmeler, önceden belirlenmiş(!) bu hüküm doğrultusunda yapılıyor!?

- Son değerlendirmeden önce; tüm bilgi, belge ve bulgular, verilmesi önceden düşünülmüş(!) karara zemin hazırlayacak şekilde derleniyor. Sanığa ceza verilecekse; aleyhte olanlar öne çekilirken lehte olanlar arkaya itiliyor ya da dosya dışı bırakılıyor.  Yok, eğer sanığın affı düşünülüyorsa tam tersi yapılıyor; lehte olanlar afiş olurken aleyhte olanlar mafiş oluyor!

- Dosya, şayet önceden hükmedilmiş bu karar doğrultusunda yeterli olgunluğa ulaşmamışsa bi çaresine bakılıyor! Bunun için güvenlik güçleri, resmi görevli ve/veya gönüllü görevli istihbaratçılar dinleme (TAPE), kısa metrajlı film (VTR) işlerine giriyor! 

- Yine de verilmesi gereken karar(!) doğrultusunda yeterli kanıt yoksa, eğer bu karar sanığın aleyhine olacaksa; ham montajlar, sıfırdan dublajlar, kökten yalancı şahitler devreye konarak iftiralar atılıyor. Küçücük yanlışların, önemsiz eksiklerin üstüne mercek konularak pireler  deve yapılıyor.  Lehte karar verilecekse(!) o zaman iş değişiyor tabii; gerçekten kör olanlar badem gözlü, sağırlar recevier, kapı gibi belgeler ise dış kapının dış mandalı oluveriyor!?

Devamı için: http://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/saban-simsek/yarginin-kararlari-dokulur-yapraklari-10656.html

Bu haber toplam 507 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim