• İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Selahattin E. Çakırgil: Bu ‘saçmalıklar’, evet, ancak kuklalara yaptırılabilir!

Selahattin E. Çakırgil: Bu ‘saçmalıklar’, evet, ancak kuklalara yaptırılabilir!

Hatırlıyor muyuz, birkaç ay önce.. ‘Kâbe İmamı’ olarak nitelenen ve ‘kapıkulu ulemâsı’na mükemmel bir örnek oluşturan Şeyh Sudeysî isimli birisi, ‘Bugün elhamdulillah, dünyayı iki büyük güç, Suûdî Arabistan ve B. Amerika birlikte yönetiyorlar’ diyordu.. 

Suûdî rejimi gözünde büyük âlim olduğu için Kâbe İmamlığı vazifesi- makamı ile taltif edilen bu kişi, Trump denilen çılgın kişinin, Amerikan Başkanlığı’na adaylığını açıkladığı günlerinde İslam ve müslümanları aşağılayan laflar ettiğinden ve de kendisine sorulan ‘Seçildiğinizde, devletin 18-19 trilyon olan dolar borcunu nasıl kapatacaksınız?’şeklindeki soruya da, Trump’ın ‘Gaayet kolay.. Körfez ülkelerinden.. Onlar bizim sâyemizde ayakta duruyorlar ve biz desteğimiz çeksek, bir hafta bile ayakta duramazlar.. Onlardan alacağız..’ şeklindeki laflarından da habersizdi. Adam güyâ ‘ulemâ’nın önde gelenlerinden, ama yaşadığı dünyayı anlamaktan, okumaktan, değerlendirmekten âciz.. 

Bir video izledim, arabça.. Bir genç müslüman, Mescid-ul’Haraam’ çıkışında işbu Şeyh Sudeysî Efendi’ye itiraz ediyor; ‘Şeytan’la işbirliği yapıyorsunuz.. Mısır’da yapılan askerî darbeleri desteklediniz. Kezâ, Türkiye’deki darbeyi de desteklediniz.. Yemen ve diğer yerlerde de fitnenin bir tarafında da siz varsınız..’ diye feryad ediyor ve bazıları da bu genci susturmaya çalışıyordu. 

Devamı: http://www.star.com.tr/yazar/bu-sacmaliklar-evet-ancak-kuklalara-yaptirilabilir-yazi-1378032/

Bu haber toplam 617 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim