• İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Selçuk Türkyılmaz: Amerika, İsrail ve Selman’ın kirli elleri

Selçuk Türkyılmaz: Amerika, İsrail ve Selman’ın kirli elleri

Türkiye dünyanın merkezinde değil, dünya bizim etrafımızda dönmüyor diyerek hadiselere başka bağlamlardan yaklaşılması gerektiğini belirten kalemler yanılıyorlar. Cümlenin gerçek anlamı doğrudur, dünya bizim etrafımızda dönmüyor, mecazî anlamı da bir ölçüde doğrudur. Dünyayı yakın çevremizde olup bitenlerden ibaret zannetmek de hatalı bir davranıştır. Fakat Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın vahşice öldürülmesi de dâhil, son yıllarda doğrudan Türkiye’yi hedefleyen birçok hadise kast ediliyorsa ne yazık ki dünya Türkiye’nin etrafında dönüyor.
Amerika, İngiltere, Fransa, İsrail gibi ülkeler bizim de içinde yer aldığımız coğrafyayı kendi menfaatlerine olmak üzere şekillendiriyor. FETÖ bağlamında yaşadıklarımız, bugün etrafımızda olan bitenleri anlamak açısından son derece önemlidir. Saydığımız devletler coğrafyamızı şekillendirmede bir araç olmak üzere FETÖ’yü devşirdi. Türkiye bu oluşumu ve bize verebileceği zararları görerek en baştan itibaren tavır geliştirdi fakat haricî güçler gayr-i millî ve dinî unsurları aralıksız koruma altına aldı. Özellikle 12 Eylül, Sovyetlerin yıkılışı ve 28 Şubat’ı takip eden zamanlarda örgüt Türkiye’de kırılması çok zor bir güce ulaştı. Fakat her şeye rağmen devlet karşısında yapabilecek fazla bir şeyi yoktu. Bunun için FETÖ’yü devşirenler 17-25 Aralık ve MİT Tırları hadisesinde örgüt elemanlarının Türkiye, İslam, Türklük ve coğrafya arasındaki son bağları da kopardılar.

Devamı: http://www.gercekhayat.com.tr/yazarlar/amerika-israil-ve-selmanin-kirli-elleri/

Bu haber toplam 433 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim